Είδα χθες τη νέα ταινία του Μάικλ Μουρ.
ένα σας λέω μόνο τελειώνει με αυτό το τραγούδι...
όταν σηκώθηκα με υψωμένη γροθιά από το κάθισμα, με κοιτούσαν περίεργα!χαχαχα
Σας προτείνω να την δείτε, (εντάξει έχει πολλές αυταπάτες σχετικά με το ρόλο και τη στάση της θρησκείας απέναντι στο καπιταλισμό), δίνει πολλά επιχειρήματα εκλαϊκευμένα και μαζικά, γιατί ο καπιταλισμός πρέπει, όχι να εξανθρωπιστεί αλλά...να ΕΞΟΝΤΩΘΕΙ
Επαναλμβάνω ο άνθρωπος δεν είναι κομμουνιστής ούτε προπαγανδίζει τον σοσιαλισμό-κομμουνισμό. Μάλιστα ως απάντηση στην καπιταλιστική βαρβαρότητα δίναι τη Δημοκρατία. Προσωπικά πιστεύω ότι εννοεί αυτό που λέει το κόμμα ότι στο μέτωπο για τη Λαϊκή Οικονομία-Λαϊκή εξουσία, θα έχουμε τον κόσμο που δεν θα θέλει απαραίτητα το σοσιαλισμό. Πιστεύω σε αυτό το μέτωπο μπαίνει το Μουρ με τη συγκεκριμένη ταινία.
Έχει στοιχεία για την ανισοκατανομή του πλούτου. για την διαφθορά του αστικού πολιτικού συστήματος, για αγώνες ενάντια στις απολύσεις και στη πληρωμη δεδουλευμένων στις ΗΠΑ που είχαν αποτελέσματα, για το ότι η νεολαία ενδιαφέρεται να μάθει τι είναι ο σοσιαλισμός!
3 comments:
Και επειδή υπάρχει μεγάλο ενδιαφέρον για τα μελοποιημένα ποιήματα, ορίστε το ποίημα του Ευγένιου Ποτιέ, μελοποιημένο στα αγγλικά
MP3 (8.1MB, 3:27, 320kbps)
μία ιρλανδέζικη/βρετανική εκδοχή από τον Alistair Hulett
MP3 (2.1MB, 2:16, 128kbps)
αμερικάνικη εκδοχή από τον Mark Blitzstein και τους The New Singer
MP3 (9.9MB, 5:17, 256kbps)
μία τέκχνο εκδοχή από τους Maxx Klaxon!
υπάρχει και μιά κακοποιημένη εκδοχή του ποιήματος από τον Μπίλυ Μπραγκ, που του αφαιρεί το ταξικό περιεχόμενο και το επαναστατικό του μήνυμα.
Γράψε κάτι για τη δομή της ταινίας. Θεωρείς πως είναι η καλύτερη του Μουρ ως τώρα;
ναι, τι θεωρώ την καλύτερη του Μουρ
ωστόσο δεν πάυει να έχει ελλείψεις(θεωρητικές, αυταπάτες...), κάνει λογικά άλματα στα επιχειρήματά του. αλλά αρκετά τα τεκμηριώνει αρκετά.
Βασικά ξεκινάει να καταρίψει το "η ελεύθερη αγορά, η ιδιωτική προτοβουλία, το περιθώριο κέρδους είναι κάτι καλό", που μερικοί λένε είναι και Θεόσταλτο!!
και τα καταφέρνει αρκετά καλά με τα επιχειρήματα που παράθετει ακόμη και αν δεν βασίζεται σε μια ταξική ανάλυση της κοινωνίας, ούτε στη θεωρία του ιμπεριαλισμού
Post a Comment