Αρχείο ΚΚΕ 70 χρόνια ΔΣΕ

Friday, December 4, 2009

Τίτλοι αλλαγών

Πρώτον στον σ.Φάρο, που μου έχει βοηθήσει να καταλάβω τον οπορτουνισμό καθώς και για τα πολύτιμα άρθρα του, του χαρίζω όλες της σκηνές με τον νεοφώτιστο φίλο του ΚΚΕ, Τραμπάκουλα.

Εδώ οι σκηνές


και η ταινία

http://rapidshare.com/files/316267518/Alaloum_1982.ccf
(εννοείται κρυπτογραφημένη! μπορέιτε να την ανοίξετε με Cryptload ή jDownloader)


Ο τίτλος αυτού του ιστολογίου είναι το όνομα(στα ρώσικα) μιας σειράς ανίμε με θέμα ένα υποβρύχιο-πλοίο-αεροπλανοφόρο-διαστημόπλοιο! Πρόκειται για το 宇宙空母ブルーノア(Uchū Kūbo Burū Noa), γνωστό στην ελλάδα ως Υποβρύχιο Κεραυνός

Κυριολεκτικά ураган σημαίνει τυφώνας, ανεμοστρόβιλος.

Αλλαγές δεν έχουμε μόνο στο ιστολόγιο, έχουμε και στη σελίδα του Ριζοσπάστη, έχουμε και με την έκδοση της Διεθνής ΚΟΜΕΠ(πολύ καλό το άρθρο του τούρκου σ/φου), έχουμε βήματα για την ίδρυση Διεθνούς Κλαδικής Οργάνωσης του Τουρισμού της Παγκόσμιας Συνδικαλιστικής Ομοσπονδίας (ΠΣΟ).


Και απαντώντας στο απολίθωμα "πως το λένε;" υπάρχει μια μεγάλη συζήτηση για το αν θα ονομάζεται 4η, 5η Διεθνής, και πάει λέγοντας... Λοιπόν παιδιά, η Διεθνής θα είναι Κομμουνιστική, αυτού του είδους η Διεθνής μας έχει λέιψει. ούτε η "σοσιαλιστικη", που χρεωκόπησε, ούτε η τροτσκικιστική, που είχε μόνο λόγο δημιουργίας ενάντια στην Κομμουνιστική. Η Κομμουνιστική Διεθνής ούτε χρεωκόπησε, ούτε έπαψα να υφίστανται οι λόγοι ύπαρξής της όπως ψηφίστηκαν στο Καταστατικό της. Με τον ένα ή τον άλλο τρόπο θα είναι συνέχεια, ως προς το σκοπό, και ως προς το λόγο ύπαρξης της Κομμουνιστικής Διεθνής.

Η Διεθνής αυτή τώρα τη δικαιοδοσία θα έχει; Είναι άλλη μια μεγάλη κουβέντα. Αυτό θα προκύψει από το περιεχόμενο και τους στόχους της. Τα οργανωτικά ζητήματα υπηρετούν τα ιδεολογικά και τα ζητήματα της ταξικής πάλης κατά τη γνώμη μου. Θα θέλει να δίνει μια κοινή στρατηγική με κατεύθυνση την υπερίσχυση της σοσιαλιστικής-κομμουνιστικής προοπτικής σε όλες τις χώρες. Δεν είμαι τόσο πολύ διαβασμένος, ούτε με τόση πείρα να απαντήσω στο πως.

Τέλος για την κριτική που κάνουμε π.χ. στη θεωρία των σταδίων, στη θεωρία της "ειρηνικής συνύπαρξης", είναι πρώτα και κύρια υπεύθυνη αυτοκριτική στάση. Αλίμονο αν το ΚΚΕ θέλει να λέγεται Κόμμα νέου τύπου, οφείλει να κάνει αυτοκριτική, και δυστυχώς αυτή έγινε αφού έπαθε, με επώδυνο δηλ. τρόπο.

Μην μπερδεύουμε όμως σύντροφοι την αυτοκριτκή με την αναθεώρηση, αυτά τα λάθη μας διδάσκει το παρελθόν και αν θέλουμε να οικοδομήσουμε ένα καλύτερο μέλλον(που έχει και καλύτερη κυκλοφορία του αίματος κατά Βαζιούλιν!) πρέπει να τα θυμόμαστε.

2 comments:

Anonymous said...

Μια Θερμή Καλημέρα !

Ευχαριστώ για τα καλά σου λόγια, είναι πολύ σημαντικό αυτό για μένα.

Την απορία για το "όνομά" σου, την είχα και γω...
Πολύ καλή επιλογή, τελικά.

Για το υπόλοιπο άρθρο σου, συμφωνώ και ... επαυξάνω !

Μπρεζνιεφικό απολίθωμα said...

Έχεις δίκιο τζόνι κουέστ, θα είναι κομμουνιστική. Είναι καθαρό αυτό, πρέπει να πάμε πιο πέρα, να εξειδικεύσουμε.
Στα κριτήρια για τις συμμαχίες (που είναι διαφορετικά στην ελλάδα και διαφορετικά για το εξωτερικό) στο οργανωτικό (δεσμευτικές αποφάσεις, ή χαλαρή σύνδεση κι αυτόνομη χάραξη γραμμής) για την επικαιροποίηση των 21 όρων στο σήμερα κι άλλα πολλά, να μην επαναλμβάνομαι.

Πρέπει να αρχίσουμε να τα πιάνουμε αυτά τα ζητήματα κ είναι σημαντικό που μπαίνουν σιγά-σιγά.
Ας διαβάσουμε την τελευταία κομεπ κι επανερχόμαστε.