Αρχείο ΚΚΕ 70 χρόνια ΔΣΕ

Sunday, May 30, 2010

Αλληλεγγύη με τους Πολωνούς κομμουνιστές!

Ύστερα από τα πρόσφατα γεγονότα και τους νόμους που έχουν εγκριθεί στην Πολωνία, από τις 8 Ιούνιου τα κομμουνιστικά σύμβολα θα απαγορεύονται στη χώρα. Αυτή η πράξη, η οποία καλύπτεται και υποστηρίζεται από την ούτως αυτοαποκαλούμενη «δημοκρατική» Ευρωπαϊκή Ένωση, αποτελεί προσβολή προς τις κομμουνιστικές δυνάμεις της Πολωνίας και ολόκληρου του κόσμου, αλλά και σε όλους εκείνους που είναι πραγματικοί λάτρεις της ειρήνης, των δημοκρατικών ελευθεριών και δικαιωμάτων.Η ΠΟΔΝ θυμίζει σε όλους ότι η απόφαση ελήφθη το περασμένο έτος, καθώς ο πρόεδρος των ΗΠΑ και τα υπόλοιπα μέλη του ΝΑΤΟ είχαν συμφωνήσει για την αποστολή 30.000 περισσότερων στρατιωτών για να συνεχίσει την κατοχή του Αφγανιστάν. Από μια σκοτεινή σύμπτωση, η απόφαση αυτή υλοποιείται τώρα που οι ΗΠΑ εφαρμόζει τη διάθεση στρατιωτών σε όλα τα εδάφη της Πολωνίας για την "πρόληψη" οποιασδήποτε στρατιωτικής δράσης που προέρχεται από την Ανατολή, δηλαδή τη Ρωσία.

Για άλλη μια φορά, όπως στους πολέμους και την κατοχή της Γιουγκοσλαβίας, του Αφγανιστάν και του Ιράκ, ο ιμπεριαλισμός χρησιμοποιεί «δημοκρατία» και «πρόληψη» για να επιβάλει την κυριαρχία του πνίγοντας όλους εκείνους που αντιστέκονται ενάντια στην κυρίαρχη φωνή του.


Επιπλέον, σε μια εποχή όπου τα ιστορικά όρια του καπιταλιστικού συστήματος είναι τόσο σαφή όπως στο πλαίσιο της παρούσας διεθνούς κρίσης, είναι απαραίτητο οι κυρίαρχες δυνάμεις να συντρίψουν όλες τις πηγές της διαμαρτυρίας, και, ειδικά, όλες τις δυνάμεις που μπορούν να παρουσιάσουν μια εναλλακτική λύση σε αυτή την απάνθρωπη και παράλογη "τάξη πραγμάτων" μες την οποία ζούμε.

Η ΠΟΔΝ θεωρεί ότι αυτό ένα θέμα πολύ περισσότερων από απλώς των κομμουνιστικών δυνάμεων. Για την επαναστατικό τους έργο οι κομμουνιστές μπορεί να είναι οι πρώτοι στους οποίους θα επιτεθούν, αλλά μετά από αυτούς σίγουρα όλοι οι άλλοι οι οποίοι θέλουν να υψώσουν τη φωνή τους ενάντια στην κυριαρχία θα συντριβούν. Αυτό σημαίνει ότι για να σταθείς πλάι στους Πολωνούς κομμουνιστές σε αυτή τη μάχη είναι κάτι περισσότερο από την καταπολέμηση της απαγόρευσης ορισμένων συμβόλων, αλλά είναι στην πραγματικότητα μια πράξη αγώνα για πραγματική δημοκρατία και το δικαίωμα σε μια εναλλακτική λύση.

Ως εκ τούτου, η ΠΟΔΝ καλεί όλα τα μέλη της και τις φίλες οργανώσεις, καθώς και τους συνεργάτες της στο επόμενο 17ο Παγκόσμιο Φεστιβάλ Νεολαίας και Φοιτητών, για να διαμαρτυρηθούν έντονα σε αυτά τα μέτρα σε μια βδομάδα δράσεων 8-15 Ιουνίου, απαιτώντας από τις κυβερνήσεις των χωρών τους και την κυβέρνηση της Πολωνίας συγκεκριμένες δράσεις για να πάρει πίσω όλα αυτά τα μέτρα.

Η απαγόρευση της Ένωσης της Κομμουνιστικής Νεολαίας Τσεχίας (KSM), δεν ήταν επιτυχής λόγω του αγώνα της Τσέχικης νεολαίας μαζί με χιλιάδες ανθρώπους σε όλο τον κόσμο, αποδεικνύοντας ότι είναι στο χέρι μας και τον αγώνα μας και την αλληλεγγύη να σταθούμε στο ύψος της πρόκληση και να αντεπιτεθούμε: θα νικήσουμε τον ιμπεριαλισμό!


Πηγή:wdfy.org

No comments: