Αρχείο ΚΚΕ 70 χρόνια ΔΣΕ

Saturday, March 7, 2009

Κριτική...

Και με τη δύναμη που μας δίνουν οι αποφάσεις του 18ου Συνεδρίου του Κόμματος προχωράμε...

Καιρό τώρα ήθελα να γράψω αυτή τη κριτική αλλά λόγω εξεταστικής το ανέβαλα. Πρόκειται για κριτική σε ένα κείμενο-δήλωση της ΠΟΔΝ (WDFY) .

Η δήλωση:
"Η Παγκόσμια Ομοσπονδία Δημοκρατικών Νεολαιών, μαζί με τις οργανώσεις-μέλη της και τις φίλες οργανώσεις, παρακολούθησε με πολλή προσοχή όλη την διαδικασία γύρω από το δημοψήφιμα που διεξήχθη στη Μπολιβαριανή Δημοκρατία της Βενεζουέλας, και οδήγησε σε μια σαφή νίκη για τις δυνάμεις που συσπειρώνονται γύρω από τον συνοδοιπόρο πρόεδρο Hugo Chávez, σαν μια νέα ένδειξη υποστηριξης προς τον ηγέτη της επανάστασης και της σταθεροποίησης της Μπολιβαριανής Επανάστασης και της απήχησής του(σ.μ.: δημοψιφίσματος) σε όλη τη Λατινική Αμερική.

Τα τελευταία δέκα χρόνια, επέτρεψαν στο Βενεζουελάνικο λαό να πετύχει σημαντικές κοινωνικές εξελίξεις, βάζοντας όλες της πηγές της χώρας να δουλεύουν για τους φτωχότερους που ποτέ δεν είχαν τίποτα, και την ίδια στιγμή να γίνουν παράδειγμα για όλη τη Λατινική Αμερική και όλες τις προοδευτικές δυνάμεις του κόσμου, για την απόφασή του να χτίσει ένα καλύτερο μέλλον, όπου η Βενεζουελάνικη νεολαία θα έχει αποφασιστικό ρόλο, παρόλη την χειραγώγηη των ΜΜΕ που στοχεύει τους φοιτητές, που ενεργά απορρίπτουμε και καταδικάζουμε(σ.μ.:τη χειραγώγηση!!)

Η ΠΟΔΝ θερμά χαιρετίζει τον συνοδοιπόρο Πρόεδρο Hugo Chávez, τη νεολαία και το λαό της Βενεζουέλας, για τους οποίους είναι δέσμευση η Επανάστασή της (σ.μ.:Βενεζουέλας), εκ μέρους ολων των μελών και φίλων οργανώσεων, καλεί όλους τους προοδευτικούς νέους της γης να γιορτάσουν αυτή τη νίκη ενός λαού που είναι όλο και περισσότερο ένα παράδειγμα για όλη την προοδευτική νεολαία του πλανήτη ότι είναι δυνατό να χτιστεί ένας καλύτερος κόσμος."
Αυτή η χρήση συνέχεια της "Επανάτασης", χωρίς να γνωρίζω ακριβώς τι θέλουν να πούν οι σύντροφοι στην ΠΟΔΝ με προβληματίζει. Αυτό σίγουρα που δεν είναι ο Chavez, είναι το "ηγέτης της επανάστασης" χαχαχα!! τουλάχιστον όχι ακόμα, διότι δεν έχει μπει στη στρατιγική του μια σοσιαλιστική επανάσταση, ούτε έχει ήδη ηγηθεί σε κάποια, καθώς δεν έχει γίνει καμία!!

ΣΙΓΟΥΡΑ ΕΙΜΑΙ 1000% ΑΛΛΗΛΕΓΥΟΣ με το ΒΕΝΕΖΟΥΕΛΝΙΚΟ ΛΑΟ, και η "μπολιβαριανή διαδικασία" όπως την λένε οι σύντροφοι στο ΚΚΒ έχει φέρει θετικές αλλαγές. Τελευταία μάλιστα διάβασα για μερικά μέτρα εθνικοποίησης βιομηχανιών τροφίμων που είναι σε πολύ σωστή κατεύθυνση αν και χαρακτηρίστηκαν "προσωρινά" απο την κυβέρνηση.

ΑΛΛΑ "Επανάσταση", τι επανάσταση, σ/φοι; ποιος πήρε την εξουσία από ποιον; ναι, μέσα στη Βουλή είναι ο Chavez αλλά έξω το κεφάλαιο(δηλαδή οι κεφαλαιοκράτες) έχει την εξουσία. αυτοί κατέχουν τα μέσα παραγωγής.

ΣΙΓΟΥΡΑ η ανακοίνωση θα πρέπει να είναι αισιόδοξη, να δίνει δύναμη στο βενεζουελάνικο Λαό που αγωνίζεται. Αλλά, αν και πολύ θα θέλαμε να είχε γίνει ή να γίνει μια Επανάσταση στη Βενεζουέλα και να έρθει η εργατική τάξη και οι συμμαχοί της στην εξουσία, κάτι τέτοιο δεν έχει γίνει και δεν μπορούμε να δηλώνουμε ως γεγονότα, τους στόχους ή τη στρατιγική μας.

2 comments:

Anonymous said...

Γιατί κολλάς στην λέξη "Επανάσταση"? Τι θα έπρεπε να λέει? "Ξεσηκωμός" ή "Αλλαγή"?
Γιατί αφήνουμε την θεωρία πάντα να προηγείται των γεγονότων?

JohnyQ said...

Χουάν, είναι ΠΑΡΑ πολύ σημαντικό τι λέμε και όταν λέμε κα΄τι να το εννοούμε και όχι να είμαστε ΟΠΟΡΤΟΥΝΙΣΤΕΣ, δηλαδή άλλα να λέμε και άλλα να εννοούμε.

θα σου θυμίσω μια φράση του Μάρξ, "Έμφυτη πανουργία του ανθρώπου ν' αλλάζει τα πράγματα αλλάζοντας τα ονόματα τους!"