Αρχείο ΚΚΕ 70 χρόνια ΔΣΕ

Sunday, May 25, 2008

2 εβδομάδες και ένα ιδιόχειρο

Δύο γεμάτες βδομάδες πέρασαν και δεν ευκαίρησα να ενημερώσω το blog. Τα γεγονότα μέσα σε αυτές πολλά.

Την Τετάρτη (14) ξεκίνησα να δουλεύω στον ΟΤΕ. Για τις συνθήκες που επικρατούν στο τμήμα που δουλεύω διαβάστε εδώ, εδώ, εδώ και εδώ. Τρομοκρατία, δύσκολα ωράρια, δύσκολες συνθήκες...

Την Πέμπτη(15) κατέβηκα με το ταξικό συνδικάτο(Σ.Ε.ΤΗ.Π.) που είναι στο ΠΑΜΕ σε πορεία ενάντια στην παραπέρα ιδιωτικοποίηση του ΟΤΕ και υπέρ ενός ενιαίου κρατικού φορέα τηλεπικοινωνιών. Και το βράδυ στην ομιλία της Αλέκας για την πολιτική πρόταση εξουσίας του Κόμματος!! "Η πλατεία ήταν γεμάτη από συντρόφους, οικοδόμους, φοιτήτές..."

Την Παρασκευή (16) στο ΣΥΡΜΟ είχε εκδήλωση για τη διεθνή δράση της ΚΝΕ. Έγινε αναφορά στη brigada στη Νικαράγουα όπου αντιπροσωπείες από όλο τον κόσμο έμειναν στα μετόπισθεν καλλιεργόντας τη γη ώστε οι Sandinistas να βρίσκονται στο μέτωπο. Προβλήθηκαν 2 βίντεο ένα από την brigada στην Κούβα το 2004 όπου οι σύντροφοι βοήθησαν στην ανοικοδόμηση φοιτητικών εστιών, και ένα από το πρόσφατο καραβάνι αλληλεγγύης της ΠΟΔΝ στα Βαλκάνια. Η Παρτιζάνα έχει γράψει ένα πολύ ωραίο ποστ που δημοσιεύτηκε και στον Οδηγητή.
Ορίστε και το βίντεο!

Ανακοινώθηκε και η επόμενη brigada αυτό το καλοκαίρι για την Κούβα, σε μια περίοδο που έχει ενταθεί η επίθεση από την Αμερική.

(Το σκίτσο είναι δικό μου από την εποχή-πολύ πριν οργανωθώ- της διάλυσης των Σοσιαλιστικών Ομοσπονδιών της Γιουγκοσλαβίας. Ο χαρτης των Βαλκανίων σχηματίζει το σύμβολο της Ειρήνης)

Το Σαβ/Κυρ. επισκέφτηκα την έκθεση βιβλίου όπου και αγόρασα επιτέλους το βιβλίου του Ν.Σαραντάκου "Γλώσσα μετ' εμποδίων". Είχε αρκετό κόσμο...Επισκέφτηκα και το νέο μουσείο της Ακρόπολης, πολύ μεγάλο και ογκώδες μου φάνηκε(imho) και σε ζαλίζει λίγο γιατί περπατάς συνέχεια πάνω σε γυαλί, για να μπορείς και βλέπεις τα αρχαία από κάτω.

Τελός από αυτή τη βδομάδα οπότε και έχουμε μπει πλέον κανονικά σε ρυθμούς δουλιάς, μαζεύω εδώ μερικά "μαργαριτάρια" που άκουσαν δύο συναδέλφισσες στο 11888.
Ο συνδρομητής ζητάει ένα τηλέφωνο που αδυνατούμε να εντοπίσουμε και μετά από την αρνητική απάντηση λέει:
-Τίποτα δεν κάνετε! Εσείς φταίτε που θα πάρουν τον ΟΤΕ οι Γερμανοί(!!!!)
άλλος:
-Μα καλά τι σύστημα είναι αυτό??(σ.σ.:στον υπολογιστή)! Τίποτα δεν μπορεί να βρει!?

Τέλος επειδή κάτι πήρε το αυτί μου ότι το "Ιδιογράφως" είναι "προσωρινό", αποφάσισα να στείλω και τα ορνιθοσκαλίσματα της αφεντιάς μου για μείνουν στο Διαδίκτυο για τις επόμενες γενιές. Έψαξα λοιπόν στα συρτάρια μου και βρήκα τα παρακάτω...


Για το

3 comments:

Autographcollectors said...

Συνοπτικό, αλλά πλήρες το ρεπορτάζ των 2 εβδομάδων σου.
Σ' ευχαριστούμε πολύ για την συμμετοχή σου στο "Ιδιογράφως"
Το σημείωμά σου αναρτήθηκε στο blog.
(Ωραίο και το άρθρο της σ. Παρτιζάνας στον "Ο"...Και σ' ανώτερα. Δηλαδή στον "Ρ")
:)

Anonymous said...

Tελικώς έχεις περιπετειώδη ζωή!

JohnyQ said...

@αυτογραφοσυλλέκτες

Ευχαριστώ και γω για το ωραίο blog που στήσατε, και δεχτήκατε τα ορθινοσκαλίσματά μου...

@Χαριανάρα

είδες; τελικά η ζωή στην ΚΝΕ είναι γεμάτη περιπέτεια! Ζήσε την περιπέτειά σου στην Αθήνα!