Αρχείο ΚΚΕ 70 χρόνια ΔΣΕ

Saturday, August 21, 2010

Μήνυμα του Φιντέλ Κάστρο προς τη Νεολαία


Για 57 χρόνια, δύο γενιές Κουβανών, αυτή που προηγήθηκε μας και η δική μας, που και οι δύο μας οδήγησαν από την πρώτη Ιανουαρίου του 1959 στο σήμερα, αγωνίστηκαν κατά της πιο ισχυρής αυτοκρατορίας ποτέ στην ανθρωπότητα.

Δεν κρύβω κανένα φόβο να φανώ υπερβολικός, σας λέω με σεμνότητα, ακόμη και θλίψη. Πονάει να βλέπούμε πώς εκατοντάδες εκατομμύρια των νέων ανθρώπων στον κόσμο δεν μπορούν ακόμη και να μάθουν να διαβάζουν και να γράφουν, ή είναι ημιαναλφάβητοι, ή άνεργοι και αγνοούν οτιδήποτε σχετίζεται με τα αναφαίρετα δικαιώματα του ανθρώπου.

Ένα κολοσσιαίο έγκλημα διαπράττεται σε δισεκατομμύρια εφήβους και νέους και των δύο φύλων, των οποίων τα όμορφα μυαλά χειραγωγούνται από τα μέσα μαζικής ενημέρωσης και ότι πολλοί από αυτούς, κυρίως άντρες, μετατρέπονται σε στρατιώτες για να πεθαίνουν σε άδικους και γενοκτονικούς πολέμων που διεξάγωνται σε οποιοδήποτε σημείο τον πλανήτη Γη.

Το οικονομικό σύστημα που έχει επικρατήσει είναι ασυμβίβαστο με τα συμφέροντα της ανθρωπότητας. Θα πρέπει να τελειώσει, και θα τελειώσει.

Οι νέες γενιές των νεαρών Κουβανών, θα διαδώσουν το μήνυμά τους, το οποίο γεννήθηκε από την εμπειρία της δικής τους πατρίδας, θα εκπληρώσουν το ιερό καθήκον που τους επιβάλλεται από τη δική τους εποχή. Θα το κάνουν με την ταπεινοφροσύνη και την αλήθεια στο χέρι, χωρίς ηλίθια πίστη στη φυλετική ή εθνική ανωτερότητα του κάθε είδους.

Έχω αναρωτηθεί συχνά: Γιατί τα παιδιά μας και οι έφηβοί μας πρέπει να πεθάνουν;

Γιατί οι νέοι μας πρέπει να πεθάνουν;

Γιατί αυτά τα μυαλά, όπου τόσες πολλές αρετές θα μπορούσε να φυτευτούν και να αναπτυχθούν, πρέπει να φύγουν;

Γιατί οι γονείς τους πρέπει να πεθάνουν σε αδελφοκτόνους πολέμους;
Φανταστείτε ότι η Global Research ιστοσελίδα δεν αξίζει κύρους, ότι η θεωρία του Gregory Ryskin,ένας βιοχημικός μηχανικός στο Πανεπιστήμιο του Northwestern, για τη φούσκα του μεθανίου που ο συγγραφέας Τέρενς Aym συνδέει με την πετρελαιοκηλίδα της BP, στον Κόλπο του Μεξικού, δεν αξίζει καθόλου προσοχής και μας προσκαλούν να κοιμούνται ήσυχοι.

Global Research δημοσιεύει τη μόνη πιθανή εξήγηση για το ναυάγιο του Τσεονάν, ένα εξελιγμένο ανθυποβρυχιακού πλοίου ικανό να ανιχνεύσει ένα σκάφος αυτού του τύπου σε 185 μίλια μακριά. Προφανώς, δεν θα μπορούσε να βυθιστεί από ένα παλιό ρωσικό υποβρύχιο, που κατασκευάστηκε πάνω από 50 χρόνια πριν.

Εμείς προτιμούμε να επιμείνουν στην ελπίδα ότι τα επιχειρήματα που χρησιμοποιούνται στην Reflexión που θα δημοσιευθεί την Τρίτη, 3 Αυγούστου ανταποκρίνονται στην πραγματικότητα.

Διαφορετικά, ο κίνδυνος να ξεσπάσει ένας άλλος πολέμος, ο οποίο ςθα καταστεί αμέσως πυρηνικός, θα ήταν η μόνη εναλλακτική λύση, και ως εκ τούτου, το μήνυμα αυτό θα γίνει πιο σημαντικό από ποτέ.

Δεν υπάρχει ούτε μια πιθανότητα σε χιλιάδες, σε δέκα χιλιάδες, ή σε οποιοδήποτε επιθυμητό ποσό, ότι οι Ηνωμένες Πολιτείες ή το Ισραήλ θα παραιτηθούν από την επιβολή κυρώσεων που θεσπίσε το Συμβουλίου Ασφαλείας του ΟΗΕ, με αυστηρές προθεσμίες, ή ότι το Ιράν θα δεχτεί να ελεγχθούν τα πλοία του.

Ένας τυφλός άνθρωπος μπορεί να το δει με διαύγεια. Εμείς δεν πρόκειται να παραιτηθούμε, είτε να επιτρέψουμε στην Αυτοκρατορία να εξαπατήσει τον κόσμο.


Πηγή: ΠΟΔΝ

No comments: