Αρχείο ΚΚΕ 70 χρόνια ΔΣΕ

Sunday, June 13, 2010

Απόπειρα τρομοκράτησης του ΠΑ.Μ.Ε. στο θέατρο αττικού άλσους

Στην πρώτη θεατρική παράσταση του ΠΑ.Μ.Ε. στο έργο του Ιάκωβου Καμπανέλλη "Ο εχθρός λαός", κάποιοι που δρουν και κρύβονται μες στα σκοτάδια της νύχτας προσπάθησαν να τρομοκρατήσουν τους θεατές της παράστασης.

Στη μέση περίπου της παράστασης και αφού ξεδιπλώθηκε ένα πανό που έλεγε "ΠΡΟΣΟΧΗ! ακολουθεί πραξικόπημα", κάποιοι εκμεταλλευόμενοι το προσωρινό σβήσιμο των προβολέων και την κάλυψη της νύχτας και των απόκρημνων βράχων πίσω από το ανοιχτό θέατρο του Αττικού Άλσους επιχείρησαν να διαλύσουν την παράσταση πετώντας κάτι(μάλλον πέτρες;) στους θεατές των πίσω σειρών. Ο κόσμος που ξαφνικά μαζεύτηκε, δεν έφυγε και με το σύνθημα "Εμπρός Λαέ μην σκύβεις το κεφάλι, τώρα με το ΠΑ.Μ.Ε. αντίσταση και πάλη".

Κανείς δεν έφυγε όλοι έμειναν και η παράσταση συνεχίστηκε μαχητικά με παλαμάκια σε πείσμα όσων θέλουν τον Λαό μακριά από το ΠΑ.Μ.Ε. και κλεισμένο στα σπίτια του.

Το ιστορικό πλαίσιο της παράστασης είναι πριν από το πραξικόπημα του '67 και μετά τις εκλογές του '61. Η παράσταση επίκαιρη όσο ποτέ και μετά την επίθεση έδωσε το πολιτιστικό στίγμα των εργατών, του πολιτισμού που παράγει το εργατικό λαϊκό κίνημα. ΕΝΑ ΜΠΡΑΒΟ ΣΕ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΣΥΝΑΓΩΝΙΣΤΕΣ ΠΟΥ ΕΔΩΣΑΝ ΖΩΗ ΣΕ ΑΥΤΗ ΤΗΝ ΠΑΡΑΣΤΑΣΗ!

Η ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΙΑ ΔΕ ΘΑ ΠΕΡΑΣΕΙ!
ΤΟΥ ΛΑΟΥ Η ΠΑΛΗ ΘΑ ΤΗ ΣΠΑΣΕΙ!