Από το σημείωμα της ταινίας:
Στην ταινία τριαντα τρεις Γυναίκες καταθέτουν την μαρτυρία τους για τις διώξεις που υπέστησαν[..]Από το σημείωμα της σκηνοθέτιδας:
Πρόθεση της ταινίας είναι να αποκαλύψει το ρόλο μιας κοινωνικής ομάδας "χωρίς φωνή", ο οποίος αγνοείται από την επίσημη γραπτή ιστορία.[..]
Στην ταινία, ομάδα "χωρίς φωνή" είναι οι Γυναίκες.
Έτσι βρήκα τις Γυναίκες εκείνες που έφτιαξαν ιστορία.[..]Απλά ξόδεψαν τα νιατα τους για την πατρίδα τους και την ανθρώπινη αξιοπρέπεια, δεν το μετάνιωσαν και είναι έτοιμες να ξανακάνουν το ίδιο.Μιας και οι Γυναίκες -όπως λέει και η σκηνοθέτιδα- είχαν την τιμητική τους στην ταινία, σας παραθέτω μια παραγωγή του 902 (2007) για την θέση και την απελευθέρωση της γυναίκας μετά την Μεγάλη Οχτωβριανή Επανάσταση. Μπορείτε να την κατεβάσετε από εδώ
http://rapidshare.com/files/313090804/GynaikaStinESSD.mp4.part1.rar
http://rapidshare.com/files/313163734/GynaikaStinESSD.mp4.part2.rar
Η απελευθέρωση της γυναίκας στην οικοδόμηση του σοσιαλισμού (ΕΣΣΔ)
From Kne Videos on Vimeo |
Έτσι θα κατακτήσουν οι γυναίκες την θέση που τους αξίζει, με το όπλο στο χέρι. Έτσι θα κατακτήσουν ίσα δικαιώματα, δικαίωμα στη μητρότητα, στη συμμετοχή στη παραγωγική διαδικασία και στην άσκηση εξουσίας. Η απελευθέρωση των γυναικών θα γίνει από τις ίδιες μετά τη σοσιαλιστική επανάσταση και με τ'όπλο στο χέρι.
Τώρα απαραίτητη είναι η μελέτη ενός πολύτιμου βιβλίου που βρήκα φέτος στο παζάρι βιβλίου.
Μαχήτριες του Δημοκρατικού Στρατού του Κώστα Γκριτζώνα από τις εκδόσεις φιλίστωρ. Ασφαλώς για μια πιο διεξοδική μελέτη της περιόδου 1946-1949 θα συμβουλευτω "Η τρίχρονη εποπιοία του Δημοκρατικού Στρατού Ελλάδας (1946-1949)", εκδόσεις Ριζοσπάστης/Σύγχρονη Εποχή. και για να έχετε και οπτική εποπτεία του χώρου της μεγαλύτερης ταξικής πάλης στην Ελλάδα "Γράμμος: Στα βήματα του Δημοκρατικού Στρατού Ελλάδας"
ΔΕΙΤΕ ΤΗΝ ΟΠΩΣΔΗΠΟΤΕ!
Υ.Γ. το μόνο αρνητικό ήταν ότι είδα την ταινία με την μητέρα μου, που ήταν αμίλητη σε όλη τη διάρκεια και μετά δεν είπε κουβέντα για την ταινία. σίγουρα ήταν πολύ συγκινημένη αλλά τι να πει; τι να σχολιασει; κακό λόγο για τις αντάρτισσες και το ΔΣΕ δε μπορούσε να πει. καλό λόγο για το ΚΚΕ πάλι...δε μπορούσε...απλά δε μπορούσε...κρίμα.
No comments:
Post a Comment