Αρχείο ΚΚΕ 70 χρόνια ΔΣΕ

Saturday, March 22, 2008

Αλληλεγγύη στην ΚΝ Τσεχίας

αναδημοσιεύω από kne.gr

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ του ΓΡΑΦΕΙΟΥ ΤΥΠΟΥ του ΚΣ της ΚΝΕ

Απαιτούμε την άμεση ανάκληση της απαγόρευσης της ΚΝ Τσεχίας –

Ο αντικομμουνισμός δε θα περάσει!

Σάββατο 22 Μάρτη, στις 11.00

Μαζική παράσταση διαμαρτυρίας

έξω από την πρεσβεία της Δημοκρατίας της Τσεχίας


Η ΚΝΕ καλεί τη νεολαία και το λαό να καταδικάσουν την απόφαση που εξέδωσε δικαστήριο της Τσέχικης Δημοκρατίας την Τετάρτη 19 Μαρτίου και η οποία βγάζει εκτός νόμου την Κομμουνιστική Νεολαία Τσεχίας. Η κυβέρνηση της Τσεχίας, κυβέρνηση χώρας-μέλους της ΕΕ, μεθόδευε συστηματικά αυτήν την απόφαση εδώ και 2 χρόνια.

Η καταδίκη της ΚΝ Τσεχίας στόχο έχει με κάθε τρόπο να εξαναγκάσει τους νέους κομμουνιστές της Τσεχίας να απαρνηθούν την κομμουνιστική ιδεολογία, το Μαρξισμό-Λενινισμό και την ταξική πάλη. Επιδιώκουν με κάθε τρόπο να τεθεί εκτός νόμου και η παραμικρή σκέψη για ένα κόσμο που δε θα χωρά στα όρια του καπιταλισμού. Η ΚΝ Τσεχίας απαγορεύτηκε 3 μόλις μέρες πριν το 8ο Συνέδριό της, επειδή στο Καταστατικό της διακηρύσσει την κοινωνικοποίηση των μέσων παραγωγής και τη σοσιαλιστική διέξοδο.

Η απαράδεκτη αυτή απόφαση έχει ως στόχο της πρώτα από όλα το Κομμουνιστικό Κόμμα Τσεχίας Μοραβίας, 2 μήνες μάλιστα πριν το Συνέδριό του.

Αυτή είναι η περιβόητη «δημοκρατία», οι «αρχές» και οι «αξίες» της Ευρωπαϊκής Ένωσης: η δίωξη της πολιτικής έκφρασης και οργάνωσης, η ποινικοποίηση όποιας άποψης και δράσης δε σκύβει το κεφάλι στην πλουτοκρατία και δεν υποτάσσεται στα κέρδη της, όποιας άποψης και δράσης παλεύει για μια κοινωνία δίχως εκμεταλλευτές και εκμεταλλευόμενους. Η δίωξη αυτή αποτελεί συνέχεια και εφαρμογή του αντικομουνιστικού μνημονίου που οι λαοί καθολικά καταδίκασαν.

Η απαγόρευση της ΚΝ Τσεχίας μαρτυρά το μέγεθος της επίθεσης στα λαϊκά δικαιώματα που ετοιμάζουν η ΕΕ και οι πολυεθνικές. Στόχο έχουν να χτυπήσουν συνολικά τα πολιτικά, κοινωνικά, δημοκρατικά δικαιώματα, τους αγώνες και το συνδικαλισμό.

Γι’ αυτό επιδιώκουν να ξεμπερδέψουν με τους κομμουνιστές, τους πρωταγωνιστές στην οργάνωση όχι μόνο της αντίστασης, αλλά και της πάλης για τη διέξοδο από τον καπιταλισμό.

Για αυτήν την απόφαση έχουν βαρύτατες ευθύνες και η κυβέρνηση της ΝΔ, όπως και το ΠΑΣΟΚ, ο ΣΥΝ κι ο ΛΑΟΣ που χαιρέτισαν τόσο αυτές τις «ελευθερίες» της ΕΕ του κεφαλαίου όλα αυτά τα χρόνια, αλλά και την ένταξη της Τσεχίας κι άλλων χωρών της Ανατολικής Ευρώπης στην ΕΕ, χώρες που διώκουν Κομμουνιστικά Κόμματα κι άλλους αγωνιστές.

Η ΚΝΕ καλεί σε συναγερμό κάθε νέο και νέα, καλεί τους μαζικούς φορείς της νεολαίας, όλο το λαό, να καταδικάσουν με κάθε τρόπο αυτήν την κατάπτυστη απόφαση. Με κινητοποιήσεις, αποφάσεις, καταγγελίες, υπογραφές, κάθε τρόπο να δηλώσουν απερίφραστα την εναντίωσή τους στην απαγόρευση της ΚΝ Τσεχίας, να απαιτήσουν την άμεση ανάκλησή της.

Η ΚΝΕ απευθύνεται με απαίτηση στην κυβέρνηση, τα κόμματα και τις πολιτικές νεολαίες τους και καλεί να τοποθετηθούν απέναντι σε αυτήν την άδικη και επικίνδυνη απόφαση.

Το Σάββατο 20 Μάρτη, στις 11.00 η ΚΝΕ καλεί σε μαζική παράσταση διαμαρτυρίας μπροστά από την πρεσβεία της Δημοκρατίας της Τσεχίας (Γ. Σεφέρη 6, Παλαιό Ψυχικό).

Κάτω τα χέρια στην ΚΝ Τσεχίας! Ο αντικομμουνισμός δεν θα περάσει! Να παρθεί τώρα πίσω η απαγόρευση!




Αθήνα, 20 Μάρτη 2008

Το Γραφείο Τύπου του ΚΣ της ΚΝΕ

Πως θα πάμε? από την Πρεσβεία της Τσεχίας

Η διαδρομή με το λεωφορείο 603 από το κέντρο

Το λεωφορείο 603 που συνδέει το κέντρο της Αθήνας με το Παλαιό Ψυχικό έχει αφετηρία στην Πλατεία Κάννιγγος και η 2η στάση του βρίσκεται πίσω από την Εθνική Βιβλιοθήκη επί της Λεωφόρου Ακαδημίας.

Στο Παλαιό Ψυχικό μπορείτε θα κατεβείτε στη δεύτερη πλατεία (Πλατεία Ελ.Βενιζέλου) ή μερικές στάσεις αργότερα στην οδό Βαλαωρίτου. Από την Πλατεία Ελ.Βενιζέλου θα περπατήσετε στην οδό Μαβίλη και στη συνέχεια την οδό Δολασίκ και περίπου 100 μέτρα από την πλατεία θα στρίψετε δεξιά στην Γ. Σεφέρη. Από την στάση Βαλαωρίτου θα κατεβείτε περίπου 50 μέτρα ακολουθώντας το λεωφορείο και στη διασταύρωση θα στρίψετε αριστερά στην Γ. Σεφέρη.



Χάρτης – Στάσεις λεωφορείου 603


Και τέλος το pop-up banner που άλλαξα

No comments: