Αρχείο ΚΚΕ 70 χρόνια ΔΣΕ

Sunday, February 6, 2011

Μία βιβλιοθήκη στο τσεπάκι σου

Ανακάλυψα πρόσφατα ένα είδος αρχείων που είναι φτιαγμένα για να τα διαβάζεις σε μικρές συσκευές. Από το Project Gutenberg που δίνει σε format .mobi παλιά κείμενα που δεν έχουν πλέον πνευματικά δικαιώματα(μπορείτε να βρείτε εκεί κείμενα του Μαρξ και του Ενγκελς, του Τζον Ριντ αλλά όχι του Λένιν), στο mobipocket που είναι το προγραμματάκι που τρέχει σε λογής-λογής μικρές συσκευές(BlackBerry, i-Phone(i-..),...) και τέλος στο mobicreator που σου επιτρέπει να φτιάχνεις εσύ δικά σου κινιτά ηλεκτρονικά βιβλία σε format .prc καθώς και λεξικά!
Έχω ήδη διαβάσει έτσι τον "Δέκα μέρες που συγκλόνησαν τον κόσμο", του Τζ.Ριντ από την έκδοση του 1917.gr, και το "Το ΚΚΕ γεννά Μπελλογιάνηδες" που το έφτιαξα εγώ από τα τρία άρθρα του rizospastis.gr

Βιβλιοθηκη

υπάρχουν ακόμη στα σκαριά η όμορφη μορφοποίηση του "10 μέρες που συγκόλισαν τον κόσμο" και του "Η 18η Μπρυμαίρ του Λουδοβίκου Βοναπάρτη" και μετατροπή σε prc. Καθώς και το μεγαλεπήβολο σχέδιο για ολοκληρωμένο ευρετήριο για όλα τα τεύχη της ΚΟΜΕΠ που είναι στο Internet! Καλή ανάγνωση!!

No comments: