Αρχείο ΚΚΕ 70 χρόνια ΔΣΕ

Tuesday, June 3, 2008

"¨Κλειστό λόγω εκμάθησης Γερμανικών"(sic)

Σήμερα πήγα νωρίς στη δουλειά είχα αλλάξει ωράριο για να προλάβω ένα εργαστήριο. Με το που φτάνω πάρα πολύ κόσμός μαζεμένος έξω από ΝΥΜΑ(κτίριο του ΟΤΕ). Πλησιάζω και βλέπω κλειστά με κάγκελα την είσοδο! Ακούω κατάληψη..?!

Απόρησα δεν ήταν κάποιος από το ΣΕΤΗΠ(συνδικάτο που συμμετέχει στο ΠΑΜΕ) στην είσοδο ούτε υπήρχε εμφανής περιφρούρηση, ούτε ένα πανώ, δεν υπήρχε ούτε μία προκήρυξη ή ένα φυλλάδιο...Βρήκα μία κοπέλα πιο παλιά στη δουλειά και τη ρωτάω:

-Ποιος κάνει κατάληψη;
-Τα ΕΑΑΚ!!
(γέλια)
...όπως στη σχολή!
-Μπα...δεν έχουν δύναμη, εδώ, είναι πολλοι ΠΑΣΟΚοι.
-Ναι έχει ΠΑΣΠίτες?...εεε..ΠΑΣΟΚ?

Από την παραπάνω κουβέντα πως γίνεται απαξίωση μιας μορφής πάλης από συγκεκριμένες δυνάμεις και αυτό φαίνεται στους φοιτητές.

Μετά βλέπω ένα σύντροφο από το ΣΕΤΗΠ και τον ρωτάω. Η ΟΜΕ-ΟΤΕ αποφάσισε χτες βράδυ κατάληψη λόγω "παράδοσης του ΟΤΕ στους Γερμανούς"! "Ε, να είναι και αυτό μια μορφή πάλης...", το μόνο σχόλιο! Όταν γράφω ΟΜΕ-ΟΤΕ διαβάστε ΠΑΣΟΚ, ΣΥΝ και αριστεριστές.

Απ'έξω περίμεναν καμιά 50αριά φοιτητές με συμβάσεις ορισμένου χρόνου, μερικής απασχόλησης. Αλήθεια δεν ενδιαφέρει την ΟΜΕ-ΟΤΕ να γραφτούν αυτοί οι εργαζόμενοι στο συλλογικό τους όργανο? Δεν θεωρεί απαραίτητο να τους ενημερώσει για τα αιτήματα του οργάνου αυτού? Μήπως δεν είναι εργαζόμενοι οι φοιτητές, είναι σε κατώτερο επίπεδο? Δεν μοιράζεις προκηρύξεις ή κάνεις γνωστά με μεγάφωνα τα αιτήματά σου? Δεν σε ενδιαφέρει να έρθουν μαζί σου αν κρίνουν δίκαια τα αιτήματά σου?
Απ'ότι μου είπε ο σύντροφος μπορεί να αποφασίσουν και σήμερα το βράδυ για αύριο πάλι κατάληψη. Αυτές είναι οι μαζικές κινητοποιήσεις? Αποφασίζεις και την επόμενη υλοποιείς χωρίς καμία εξόρμηση-ενημέρωση? Έτσι προσδοκούν να συσπειρώσουν τους εργαζόμενους για διεκδικήσεις, περιφρούρηση και κατάκτηση δικαιωμάτων?

Σε μία απλή κινητοποίηση φαίνεται και γιατί ποια είναι η γραμμή στο κίνημα που έχει προοπτική και ποια στο κίνημα το υποταγμένο και το συμβιβασμένο. Πραγματικά τώρα καταλαβαίνω κάθε ενέργεια στις περιφρουρήσεις με το ΠΑΜΕ, μιας και δεν είχα έρθει σε επαφή με "κινητοποίηση" άλλων δυνάμεων σε χώρο δουλειάς.
Είχα λίγο πολύ συνηθίσει ότι περιφρούρηση σημαίνει μερικά πολύ συγκεκριμένα(αυτονοήτα ίσως?) πράγματα. Πρώτον για να πας σε κατάληψη πρέπει να έχεις μεγάλο μέρος των εργαζόμενων στο χώρο συμμέτοχο σε αυτή ή να προσπαθείς μέσα από την κατάληψη να τον ενημερώσεις και να τον κινητοποιήσεις.

Υ.Γ. Μαργαριταριών συνέχεια...

Πρωί, πρώτη κλήση που δέχομαι είναι μιά κυρία.

-Θέση 131. καλημέρα σας, πως μπορώ να εξυπηρετήσω;
-Το τηλέφωνο του Τριανταφυλόπουλου.
-Περιοχή; Όνομα;
- Μάκη τον λένε(!!). Κάνει την εκπομπή.
(Γελάω από μέσα μου)
-Γελάτε; Θα τον πάρω να του δείξω εγώ! Θα γίνει χαμός. Τα έβαλε με το ΠΑΣΟΚ(!!). Βρίζει το ΠΑΣΟΚ, θα τον βρίσω.Το ΠΑΣΟΚ το ένα, το ΠΑΣΟΚ το άλλο.
...

Αργότερα στη βάρδια...

-Θέση 131. καλημέρα σας, πως μπορώ να εξυπηρετήσω;
-Πρώτα απ'όλα θέλω να σας ρωτήσω τί ωράριο έχει το 11888;
-24 ώρες το 24ωρο.
-Ναι καλά...!

Τα συμπεράσματα δικά σας!!!!

2 comments:

Anonymous said...

Μέχρι κει που διάβασα - τα άλλα τα "τρώει" το μπαγκράουντ ή κάπως έτσι, να σου εξηγήσω γιατί έχουν θυμώσει οι εργαζόμενοι στον ΟΤΕ.
Ξαφνικά κει που μια ζωή μάθαιναν ... αμερικάνικα, να μάθουν τώρα γερμανικά !!!
Τους πείραξε πολύ ...

JohnyQ said...

Έντάξει φάρε το διόρθωσα...

Ναι αυτό πιστεύω και γώ!

Άσε που πρέπει να ξανακάνω την εκπαίδευση...μας έμαθαν μόνο την αναζήτηση με τους αγγλικούς χαρακτήρες όχι τους γερμανικούς!