Αρχείο ΚΚΕ 70 χρόνια ΔΣΕ

Tuesday, June 17, 2008

Απεργίες και πορείες ταξικά με το ΣΕΤΗΠ!

Πέρασαν άλλες δύο βδομάδες που δεν έγραψα τίποτα και μαζεύτηκαν πολλά!

Πρώτα η ανακοίνωση του ΣΕΤΗΠ για τις απεργίες που έχει αποφασίσει η ΟΜΕ-ΟΤΕ την προηγούμενη και αυτή τη βδομάδα.

ΟΧΙ ΣΤΗΝ ΣΥΜΦΩΝΙΑ ΠΑΡΑΔΟΣΗΣ ΤΟΥ ΟΤΕ ΣΤΗΝ Deutsche Telecom

Συναδέλφισσες, Συνάδελφοι

Η κυβέρνηση της ΝΔ, συνεχίζοντας την πολιτική των κυβερνήσεων του ΠΑΣΟΚ, κατέληξε σε συμφωνία με την Deutsche Telecom, για την παραπέρα ιδιωτικοποίηση και την εκχώρηση του management του ΟΤΕ. Η πολιτική των αναδιαρθρώσεων και των ιδιωτικοποιήσεων πηγάζει από την ΕΕ και τις συμφωνίες (Μάαστριχτ, Λισαβόνα) που έχουν υπογράψει οι πολιτικοί εκφραστές των συμφερόντων του κεφαλαίου στην χώρα μας, ΝΔ, ΠΑΣΟΚ, ΣΥΝ/ΣΥΡΙΖΑ και ΛΑΟΣ

Από τη στιγμή της απελευθέρωσης της αγοράς των τηλεπικοινωνιών η εξομοίωση των εργασιακών σχέσεων προς τα κάτω, η ελαστικοποίηση και η εντατικοποίηση της εργασίας, η αφαίρεση των δικαιωμάτων των εργαζομένων, είναι τα φαινόμενα που κυριαρχούν. Το κλείσιμο, οι συγχωνεύσεις και οι πωλήσεις των τηλεπικοινωνιακών επιχειρήσεων, προχωρούν ήδη με ταχύτατους ρυθμούς.

Η ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ ΕΙΝΑΙ ΛΑΪΚΟ ΑΓΑΘΟ

ΟΧΙ ΕΜΠΟΡΕΥΜΑ ΤΩΝ ΠΟΛΥΕΘΝΙΚΩΝ


Μεγάλες ευθύνες για τις εξελίξεις στο σύνολό τους έχουν οι πολιτικά συμβιβασμένες ηγεσίες του συνδικαλιστικού κινήματος, οι οποίες όχι μόνο δεν αντιπαλεύουν την αντεργατική πολιτική της ΕΕ αλλά βάζουν πλάτη στην υλοποίηση της. Η πλειοψηφία στην ΟΜοσπονδία Εργαζομένων ΟΤΕ αποπροσανατολίζει τον αγώνα τον εργαζομένων καθώς θέτει σαν μοναδικό αίτημα των αγώνων την μη εκχώρηση του management στην DT, αποσυνδέοντας τους από τον αγώνα για την ΣΣΕ και την επαναφορά των εκχωρημένων, από την ίδια την ΟΜΕ, δικαιωμάτων, όπως η διασφάλιση στην πλήρη και σταθερή εργασία και την κατάργηση κοινωνικοασφαλιστικών δικαιωμάτων. Από την άλλη η ΓΣEΕ δεν αντιδρά ουσιαστικά στην μετατροπή του κοινωνικού αγαθού σε εμπόρευμα, δεν βάζει πλάτη στην δημιουργία παλλαϊκού κινήματος ενάντια στο σύνολο των ιδιωτικοποιήσεων, παρά ακολουθεί μια αντιπολιτευτική δήθεν στάση για το θεαθήναι, βγάζοντας λάδι την πολιτική που ακολούθησε το ΠΑΣΟΚ στα χρόνια της διακυβέρνησης του.

Η παραπάνω συμφωνία, λοιπόν, έχει μόνο να προσφέρει νέα δεινά για τους εργαζόμενους, καθώς θα επιφέρει μεγαλύτερη ένταση στον ανταγωνισμό μεταξύ των επιχειρήσεων του κλάδου, με τους εργαζόμενους πάντα να πληρώνουν το τίμημα, καθώς επίσης, οδηγεί και σε ιδιωτικό πλέον μονοπώλιο που μετατρέπει πλήρως την επικοινωνία από λαϊκό αγαθό σε ακριβό εμπόρευμα. Το ΣΕΤΗΠ πρωτοστατεί, για την επιτυχία του αγώνα των εργαζομένων κόντρα στα τετελεσμένα της ιδιωτικοποίησης του ομίλου και του συνόλου των τηλεπικοινωνιών ακόμα και αν η συμφωνία ψηφιστεί από την κυβερνητική πλειοψηφία στην Βουλή.

Συμμετέχουμε, με όλες τις δυνάμεις μας στον ΟΤΕ, στις απεργίες στις 10, 17 και 18 Ιούνη 2008 και στις κινητοποιήσεις με το μπλοκ των ταξικών δυνάμεων και το πλαίσιο του ΠΑΜΕ

Καλούμε τους συναδέλφους όλου του κλάδου να συμπαρασταθούν σε αυτόν τον αγώνα και συμμετέχουμε στο συλλαλητήριο του ΠΑΜΕ στις 19 Ιούνη
Στις 19:00 στην πλατεία Ομονοίας

Παλεύουμε όλοι οι κλάδοι, με ταξικό προσανατολισμό, με το Πανεργατικό Αγωνιστικό ΜΕτωπο, ενάντια στην πολιτική των ιδιωτικοποιήσεων, της ακρίβειας, των χαμηλών μισθών, της κατάργησης εργατικών, συνδικαλιστικών και κοινωνικοασφαλιστικών δικαιωμάτων. Για τηλεπικοινωνίες 100% δημόσια, λαϊκή περιουσία, που να παρέχει το δικαίωμα στην πλήρη και σταθερή εργασία σε όλους τους εργαζόμενους και την επικοινωνία φθηνή και ποιοτική σαν λαϊκό αγαθό.

Διεκδικούμε:

· Υπογραφή ΣΣΕ με βάση τις πραγματικές μας ανάγκες

· 1400 ευρώ βασικό μισθό. Κατώτερο μεροκάματο 56 ευρώ. Κατώτερη σύνταξη 1120 ευρώ

· Κατάργηση του ΦΠΑ και πάγωμα των τιμών στα είδη λαϊκής κατανάλωσης. Κατάργηση του ειδικού φόρου στα καύσιμα

· Αύξηση της φορολογίας των κερδών και των περιουσιακών στοιχείων του μεγάλου κεφαλαίου

· Αφορολόγητο όριο για άγαμο φορολογούμενο στα 15000 ευρώ. Αφορολόγητο όριο για την οικογένεια 30000 ευρώ, προσαυξημένο με 5000 ευρώ για κάθε παιδί. Ετήσια αναπροσαρμογή σύμφωνα με την αύξηση του τιμαρίθμου.

· Αποκλειστικά δημόσια – δωρεάν Υγεία, Πρόνοια, Παιδεία με κατάργηση κάθε επιχειρηματικής δραστηριότητας

· Κατάργηση των διοδίων, ιδιωτικών και δημοσίων
Δωρεάν εισιτήρια σε όλα τα Μέσα Μαζικής Συγκοινωνίας κατά τις πρωινές ώρες. Μείωση της τιμής του τις επόμενες ώρες, μείωση στις τιμές σε όλα τα μέσα μεταφοράς και την ακτοπλοΐα


Από το www.setip.gr

Φυσικά τις μέρες της απεργίας το συνδικάτο έχει απεργιακή φρουρά μπροστά από το ΝΥΜΑ.

Ακόμη μια φήμη που κυκλοφορεί στο χώρο είναι ότι αν ψάξεις στο google με το όνομα της προϊσταμένης θα εμφανιστούν blog με υβριστικούς χαρακτηρισμούς, και ότι γι'αυτό το λόγο συνεργάστηκε η διοίκηση με την Ασφάλεια και βρήκε τα IP των ιδιοκτητών των ιστολογίων και τους απείλησε να τα κατεβάσουν. Δεν γνωρίζω αν είναι αλήθεια αλλά δεν είναι έκπληξη να χρησιμοποιούνται καταδιωκτικοί μηχανισμοί εναντίον εργαζομένων.

Την Τετάρτη μετά από την περιφρούρηση υπήρχε μία συγκέντρωση στη Πλατεία Κλαυθμώνος. Όπου μίλησε ένας σύντροφος από την ΕΣΚ-ΟΤΕ και έβαλα τη θέση μας για πάλη ενάντια στις ιδιωτικοποιήσεις και για πάλη για ένα ενιαίο κρατικό φορέα τηλεπικοινωνιών ως μόνη διέξοδο για φθηνή καλή επικοινωνία υποταγμένη στις λαϊκές ανάγκες.


Μετά μίλησαν ΟΛΟΙ και οι κ...οι που λέει ο λαός. Μίλησε ο ΔΑΚίτης που η κυβέρνηση του στήριξε την ιδιωτικοποίηση και η παράταξή του έκανε τα πρώτα βήματα για ιδιωτικοποίηση, μίλησε ο ΠΑΣΚίτης που η παράταξή του μετοχοποίησε και μοίρασε τον ΟΤΕ, την λαϊκή περιουσία στους ιδιώτες. Ο δεύτερος μάλιστα μίλησε για την αναίσχυντη "δεξιά" που πουλάει τον ΟΤΕ σε αυτούς που μας υποδούλωσαν!! Να μιλάνε ενώ όλοι πριν λίγο είχαν υπογράψει για να προχωρήσουν οι ιδιωτικοποιήσεις.


Η πορεία ξεκίνησε και κατευθύνθηκε στη Βουλή. Εκεί σταματήσαμε και σιγά-σιγά αραίωσε ο κόσμος...μα που πήγαν;

Ερώτηση κουίζ: Πόσοι πασόκοι χωράνε κάτω από ένα δέντρο;

Στη φωτογραφία βλέπετε την απάντηση



μόλις καταφέρω θα ανεβάσω και τα δύο βίντεο που περιγράφουν την κατάσταση.
/edit: τα κατάφερα!


Όλοι οι υπόλοιποι να είναι κάτω από τα δεντρα, δεξιά και αριστερά από τη Βασ.Σοφίας. Μόνο λίγοι που πασόκοι έχουν μείνει να κρατάνε το "τρομερό" πανώ "Αντισταθείτε! Ξεπουλάνε την Ελλάδα"(σ.σ.:πωπω τι λε ρε φίλε!!!ποιοί;εσείς;)


αλλά τελικά οι "σύντροφοί" τους να τους φωνάζουν και εντέλει και αυτοί να το διπλώνουν και να πηγαίνουν στην σκιά. "Καλός αγώνας αλλά δεν μπορούμε, βρε αδερφέ, και μες τον ήλιο...θέλουμε και τη βολή μας...". "Ο αγώνας συνεχίζεται στα πεζοδρόμια..." που λέει και ο πρόεδράς τους.;-)

Όλο το μπλόκ του ΕΣΚ και ΣΕΤΗΠ να μην έχουμε σταματήσει να λέμε συνθήματα. Μπορεί να ήμασταν λιγότεροι από τους "κύριους" ΟΜΕ-ΟΤΕτζήδες που δεν μας γράφουν στην ομοσπονδοπια τους, άλλα είμαστε οι πιο ζωντανοί. Να μην φεύγουμε από τη μέση του δρόμου και κάτω από τον ήλιο τα συνθήματα να πέφτουν βροχή.

Την επόμενη μέρα κανονίζουμε εξόρμηση στο ΝΥΜΑ με την παραπάνω ανακοίνωση για να καλέσουμε τους εργαζομένους στην πορεία του ΠΑΜΕ ενάντια στην κερδοφορία του κεφαλαίου, την ακρίβεια και τις συλλογικές συμβάσεις.

Στον 6ο όροφο είχε εκπαίδευση των καινούριων και τους την έκανε ο πασόκος που ήθελε να με βάλει να δουλέψω στην κατάληψη (δες εδώ). Μπαίνω στην αίθουσα και αρχίζω να μοιράζω. Ήταν καθιστός και με γυρισμένη την πλάτη σε μένα δεν τον είδα και δεν με είδε. Όταν πέρασε από μπροστά λοιπόν μου λέει:


-Τι κάνεις;
-Μοιράζω ανακοινώσεις.
-Με ρώτησες πριν αρχίσεις;
-Θέλετε να τις μαζέψω;
-ΣΟΥ ΕΙΠΑ ΕΓΩ ΝΑ ΜΗΝ ΤΙΣ ΜΟΙΡΑΣΕΙΣ. Όταν μπαίνεις σε ένα χώρο δουλειάς ρωτάς.
(ήθελα να του απάντήσω"Το συνδικάτο δεν απολογείται για τις πράξεις του στη διοίκηση και τους εντολοδόχους της." αλλά είπα)
-Καλά συγγνώμη, δεν ξέρω
ποιόν έπρεπε να ρωτήσω;έπρεπε ΝΑ ΡΩΤΗΣΩ ΕΣΑΣ πριν αρχίσω;!
-Συνέχισε.

Μια κοπέλα που ήταν στην εκπαίδευση μου είπε σήμερα ότι έκανε ολόκληρο θέμα αφού έφυγα. Ότι απαγορεύεται ο συνδκαλισμός σε χώρους δουλειάς (σ.σ.:είδες δημοκράτες οι πασόκοι!!) και άλλα τέτοια ωραία. Ακόμη ότι με άφησε γιατί είμαι "ένα παιδί που συμπαθώ". Σκέψου να μην με συμπαθούσε!!

1 comment:

Anonymous said...

Μπράβο ρε σύντροφε!
Καλή συνέχεια!
Αυτό με τον τυπά, την εξόρμηση στους εκπαιδευόμενους και τις ανακοινώσεις στείλτο και στον Οδηγητή!