Αρχείο ΚΚΕ 70 χρόνια ΔΣΕ

Thursday, October 2, 2008

Αγωστικό κάλεσμα της Σωματειακής Επιτροπής Σ.Ε.ΤΗ.Π. των Εργαζομένων στα Τ.Κ. της οτε α.ε.

ΣΥΝΔΙΚΑΤΟ ΕΡΓΑΤΟΫΠΑΛΛΗΛΩΝ

ΤΗΛΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΩΝ- ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΚΗΣ  

Ν. ΑΤΤΙΚΗΣ

Γ΄ Σεπτεμβρίου 48β & Μάρνη Αθήνα


Συναδέλφισσες, Συνάδελφοι,
Η Διοίκηση του ΟΤΕ συνεχίζει με μεγαλύτερη ένταση την προσπάθεια τρομοκράτησης των εργαζομένων, μέσα από την εντατικοποίηση του ρυθμού εργασίας, απειλές, εκφοβισμούς και την εργοδοτική ασυδοσία.
Αυτές οι πρακτικές εντάσσονται στις γενικότερες επιδιώξεις της πλουτοκρατίας και του υπηρετικού πολιτικού της προσωπικού, για εκφοβισμό των εργαζομένων, την μετατροπή τους σε πειθήνια όργανα αύξησης της κερδοφορίας τους, χωρίς να διεκδικούν τα δικαιώματα και τις κατακτήσεις τους. Η Διοίκηση του ΟΤΕ στην προσπάθεια της να ικανοποιήσει την δίψα των μεγαλομετόχων του ΟΤΕ για μεγαλύτερη κερδοφορία προσπαθεί να εκμεταλλευτεί τους εργαζομένους όσο το δυνατόν περισσότερο. Στα πλαίσια αυτής της πολιτικής εντάσσονται και οι πρακτικές της Διοίκησης του ΟΤΕ. Αυτές οι πολιτικές και πρακτικές εφαρμόζονται κάτω από τις επιταγές της Ευρωπαϊκής Ένωσης, δέσμιοι και υποστηρικτές αυτών των πολιτικών είναι το ΠΑ.ΣΟ.Κ., η Ν.Δ. και τα κόμματα του "ευρωμονοδρόμου" και αποτελούν κομμάτι της γενικότερης αντεργατικής πολιτικής που προωθούν από κοινού(ιδιωτικοποιήσεις τηλεπικοινωνιών, μεταφορών κλπ, ελαστικές μορφές απασχόλησης, χαμηλοί μισθοί κλπ) και μέσα από τα νέα αντιασφαλιστικά μέτρα.

Τελευταία τρανή απόδειξη της αντιλαϊκής πολιτικής και πρακτικής της Διοίκησης του ΟΤΕ, της εργοδοτικής ασυδοσίας είναι η αλλαγή των ωραρίων στο 11888 από την Τετάρτη 10/9. Οι εκπρόσωποι της Διοίκησης ενημέρωναν τους εργαζομένους (μόνο στο χώρο εργασίας) μόνο την Τρίτη 09/09 (την προηγούμενη μέρα!!!) για της αλλαγές των ωραρίων. Με αποτέλεσμα οι εργαζόμενοι που είχαν ρεπό, κανονική ή φοιτητική άδεια ή ασθένεια να μην ενημερωθούν για τις αλλαγές και να προσέλθουν στην εργασία αργοπορημένοι ή και καθόλου (αφού ακυρώθηκαν και ρεπό!!!). Η Διοίκηση δείχνοντας για άλλη μια φορά "τα δόντια της" στους εργαζομένους τους "φόρτωσε" με αδικαιολόγητες απουσίες και οι εργαζόμενοι "χάσανε" τα μεροκάματά τους!
Επιπλέον οι εκπρόσωποι της Διοίκησης του ΟΤΕ στο 11888 έχουν καταργήσει πλέον τα κυλιόμενα ωράρια, που είχαν οδηγήσει σε δεκάδες "παραιτήσεις" εργαζομένων-φοιτητών, που δεν μπορούσαν να ανταπεξέλθουν στις φοιτητικές τους υποχρεώσεις, και εφαρμόζουν πλέον ημερήσιο(!!!) πρόγραμμα.
Επίσης έχει παρατηρηθεί το φαινόμενο στο 134, να μην δίνονται φοιτητικές άδειες στους εργαζόμενους-φοιτητές με το πρόσχημα ότι δεν μπορεί να λειτουργήσει η υπηρεσία(!!!).
Μήπως τελικά η Διοίκηση του ΟΤΕ επιδιώκει να οδηγήσει σε "παραίτηση" τους εργαζόμενους στα Τ.Κ. του ΟΤΕ;;;

Αν νομίζουν οι εκπρόσωποι της Διοίκησης του ΟΤΕ στο 11888 και όχι μόνο εκεί, ότι μπορούν να "παίζουν" με τα δικαιώματα των εργαζομένων για να αυγατίζουν τα κέρδη της επιχείρησης, είναι "βαθιά νυχτωμένοι" και πολύ "γελασμένοι".
Θα μας βρουν αποφασισμένους απέναντί τους!
Δηλώνουμε ξεκάθαρα προς πάσα κατεύθυνση πως οι εργαζόμενοι στο πλάι των ταξικών δυνάμεων, θα δώσουμε αποφασιστική αγωνιστική απάντηση και πως η Διοίκηση του ΟΤΕ στην προσπάθεια υλοποίησης των αντεργατικών και αντιδραστικών σχεδίων της, θα μας βρει αποφασισμένους, μπροστά της! Πρέπει τώρα όλοι οι εργαζόμενοι να δώσουμε απάντηση στις μεθοδεύσεις της Διοίκησης του ΟΤΕ, να ανταποκριθούμε μαζικά στα καλέσματα του Συνδικάτου και της Σωματειακής Επιτροπής για την αποτελεσματική οργάνωση της πάλης μας και την επιτυχία των αγωνιστικών μας κινητοποιήσεων!

Το προηγούμενο διάστημα, μετά από τιις συνεχείς και πολύμορφες κινητοποιήσεις των εργαζομένων στο πλάι του Συνδικάτου και της Σωματειακής Επιτροπής, διεκδικήσαμε και κατακτήσαμε:
  • Να αλλάξει η εγκύκλιος του ΟΤΕ και να θεσπιστεί το 15λεπτο διάλειμμα για όλους τους εργαζομένους στα Τ.Κ. του ΟΤΕ.
  • Να παίρνουν οι εργαζόμενοι τις 2ήμερες φοιτήτικες άδειες, όπως ορίζει ο νόμος και να σταματήσει το φαινόμενο να αντιμετωπίζεται το νόμιμο δικαίωμα τους αυτό ως προνόμιο.
Μέσα από πολύμορφη και συνεχή αγωνιστική δράση στο πλευρό του ταξικού συνδικαλιστικού και εργατικού κινήματος, στο πλάι του ΠΑΜΕ, καταφέραμε να έχουμε κατακτήσεις(15λεπτο διάλειμμα, 2ήμερες φοιτητικές). Αυτό δείχνει ξεκάθαρα πως ο μόνος τρόπος για να υπερασπιστούν τα δικαιώματα τους οι εργαζόμενοι και να έχουν κατακτήσεις, είναι η συσπείρωση τους στις ταξικές δυνάμεις, στις δυνάμεις αυτές, που έρχονται σε ρήξη και σε σύγκρουση με την εργοδοσία και τα κόμματά της.

ΑΠΑΙΤΟΥΜΕ:
  • Να πληρωθούν άμεσα οι εργαζόμενοι, που από λάθος της Διοίκησης δεν ενημερώθηκαν για τις αλλαγές των ωραρίων, τα μεροκάματα που χάσανε και να ανακληθούν οι αδικαιολόγητες απουσίες τις μέρες αυτές.
  • να γίνεται μηνιαίος προγραμματισμός των ωραρίων με βάση τις φοιτητικές υποχρεώσεις των εργαζομένων-φοιτητών και να δίνονται όλες οι απαραίτητες διευκολύνσεις στους εργαζόμενους-φοιτητές ώστε να μπορούν να βγάλουν σε πέρας τις φοιτητικές τους υποχρεώσεις.
Καλούμε όλους τους εργαζομένους στα Τηλεφωνικά Κέντρα του ΟΤΕ να οργανωθούν στο Συνδικάτο, να συσπειρωθούν γύρω από τη Σωματειακή Επιτροπή, να ανταποκριθούν μαζικά στα αγωνιστικά καλέσματα του Συνδικάτου, για να συμβάλλουν στην αποτελεσματικότητα, την όξυνση και το δυνάμωμα του αγώνα και της πάλης μας για την ικανοποίηση των συμφερόντων, των αναγκών και των διεκδικήσεών μας.
Κάθε εργαζόμενος έχει άμεσο συμφέρον με το να γραφτεί στο συνδικάτο ανεξάρτητα από το χρόνο που λήγει η σύμβασή του. Τα προβλήματα είναι σημαντικά και απαιτούν λύση τώρα. Αν δεν υπάρχει οργανωμένη και μαζική απάντηση δεν είναι δυνατόν ο  ατομικός αγώνας να σου εξασφαλίσει κατακτήσεις και τα νόμιμά σου δικαιώματα.

ΓΙΑ ΤΗΝ ΣΩΜΑΤΕΙΑΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ Σ.Ε.ΤΗ.Π. ΤΩΝ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ στα Τ.Κ. της ΟΤΕ Α.Ε.
Ο Πρόεδρος
 
Ο Αντιπρόεδρος
Κατσαρός Γιώργος
 
Φιλλιπάτος Άγγελος
6946796280
 
6946173340

No comments: