Αρχείο ΚΚΕ 70 χρόνια ΔΣΕ

Wednesday, September 23, 2009

Για την άμεση απελευθέρωση του Noriel Rodriguez

Αναδημοσίευση από "World Federation of Democratic Youth"

Η Παγκόσμια Ομοσπονδοία Δημοκρατικών Νεολαιών καταδικάζει έντονα την απαγωγή του Noriel Rodriguez στη Cagayan(σ.μ.:επαρχία στις βόρειες Φιλιππίνες) από ύποπτα περιφερειακά στοιχεία του δόλιου καθεστώτος της Arroyo. Θεωρούμε ότι είναι μια σοβαρή επίθεση εναντίον της ελευθερίας του προοδευτικού ατόμου που έχει μια τίμια άποψη για την δικαιοσύνη, την ισότητα και λαϊκή ευημερία.

Το που βρίσκεται ο κ.Noriel δεν έχει επιβεβαιωθεί εδώ και μια βδομάδα. Σύμφωνα με το ANAKBAYAN, η συμμορία τεσσάρων οπλισμένων ανδρών με πολιτικά που τον απήγαγε στις 7 Σεπτεμβρίου, 2009 υποψιάζεται ότι έχει σχέση με την Ταξιαρχάς Πεζικού του Φιλιππινέζικου στρατού που έχει βάση στο San Jose, Gonzalo. Απαιτούμε από την κυβέρνηση με τον πιο έντονο τόνο, την άμεση απελευθέρωση του κ.Noriel και να τιμωρήσει τους ενόχους πίσω απ' αυτή την φρικαλεότητα.

Καταγγέλουμε έντονα τέτοιες εξωδικαστικές πράξεις(σ.μ.:παράνομες δολοφονίες συνδικαλιστών...) του καθεστώτος που κατάφωρα παραβάζει τα ανθρώπινα δικαιώματα και τους ίδιους τους νόμους του. Καλούμε όλη τη νεολαία και τις μαθητικές οργανώσεις σε όλο τον κόσμο να στηρίξουν τον αγώνα της οργάνωσης-μέλους μας ANAKBAYAN(Φιλιππίνες) με το να διευρύνουν την καμπάνια αλληλεγύης για την άμεση απελευθέρωση του κ.Noriel

2 comments:

Μπρεζνιεφικό απολίθωμα said...

Το πόδι δεν το κινείς, το χέρι για να γράψεις όμως πρέπει. Κινεί και το μυαλό μαζί...

JohnyQ said...

λίαν συντόμως...

βλέπεις όρεξη δεν έχω λόγω ποικίλων καταστάσεων(άνω των τριών!)...