Αρχείο ΚΚΕ 70 χρόνια ΔΣΕ

Thursday, January 29, 2009

Καταγγελία για τις παράνομες συλλήψεις μελών της Επιτροπής Ειρήνης Ν.Σμύρνης και Καλλιθέας με εντολή της εργοδοσίας των καταστημάτων "Jumbo"


Το Σάββατο 24.01.2009, οι δυνάμεις καταστολής προέβησαν στη σύλληψη δύο συναγωνιστών μας, του Τάσου Κεσσόπουλου και της Χριστίνας Μπέλλα.
Οι δυνάμεις καταστολής, οι οποίες λειτουργούσαν υπό της διαταγές της εργοδοσίας των καταστημάτων "Jumbo", θεώρησαν εγκληματικό γεγονός την συμπαράσταση στον απολυμένο εργάτη των "Jumbo" Ν.Νικολόπουλο!
Να σημειωθεί το γεγονός ότι, η επιχείρηση με ομάδα εντεταλμένων, προσπάθησε να εξαγοράσει τον εργαζόμενο προτείνοντας του 50.000 € για να αποχωρήσει "οικιοθελώς", γιατί αλλιώς όπως του είπαν κινδυνεύει. Ο εργαζόμενος κράτησε αγωνιστική στάση, δεν υπέκυψε στις απειλές και ενημέρωσε τα συνδικάτα για την οργάνωση της πάλης. Αυτό που, πραγματικά, ενόχλησε την εργοδοσία, ήταν η πρωτοπόρα δράση του εργαζόμενου για την συσπείρωση των εργαζομένων του χώρου γύρω από τον Σύλλογο των Εμποροϋπαλλήλων Αθήνας.
Αντί να συλληφθεί η εργοδοσία, η οποία απείλησε και προσπάθησε να εξαγοράσει, οι δυνάμεις καταστολής με ιδιαίτερο ζήλο συνέλαβαν τους συναγωνιστές μας!
Η δυναμική παρέμβαση των ταξικών σωματείων, του ΚΚΕ αλλά και μαζικών φορέων, μεταξύ των οποίων και της επιτροπής ειρήνης Νέας Σμύρνης, τελικά δικαιώθηκε, αφού αργά το βράδυ της ίδιας μέρας, οι συναγωνιστές μας αφέθηκαν ελεύθεροι.

Η Επιτροπή Ειρήνης Νέας Σμύρνης καταγγέλλει:
  • Την ελληνική κυβέρνηση, η οποία, με την πολιτική της, αφήνει ελεύθερο το "έδαφος" για την ασυδοσία των μεγαλοκεφαλαιούχων.
  • Τα κόμματα εκείνα, που ψήφισαν όλες τις συνθήκες και τις οδηγίες της Ε.Ε., με βάση των οποίων, η μεγαλοεργοδοσία εντείνει την εργασιακή τρομοκρατία, προσπαθώντας να μεταφέρει την οικονομική κρίση στις πλάτες των εργαζομένων.
  • Την Ε.Ε., η οποία ως ιμπεριαλιστικός οργανισμός, επιβάλει την βαθύτερη εκμετάλλευση των εργαζομένων, την ίδια ώρα που, με νύχια και με δόντια, στηρίζει το Ισραήλ στη γενοκτονία του Παλαιστινιακού λαού.

ΘΑ ΣΤΑΘΟΥΜΕ ΔΙΠΛΑ ΣΤΟΥΣ ΣΥΝΑΓΩΝΙΣΤΕΣ ΜΑΣ, ΜΕ ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΗ ΑΠΟΦΑΣΙΣΤΙΚΟΤΗΤΑ, ΔΥΝΑΜΙΚΟΤΕΡΑ, ΜΑΖΙΚΟΤΕΡΑ.
Καλούμε τους εργαζόμενους, τους νέους, τους μετανάστες, τις γυναίκες και τους συνταξιούχους:
Να ενισχύσουν τα σωματεία τους και τους μαζικούς φορείς, γιατί μόνο οργανωμένα και περιφρουρημένα, θα μπορέσουμε να αντιπαλέψουμε τον Ιμπεριαλισμό.

No comments: