Αρχείο ΚΚΕ 70 χρόνια ΔΣΕ

Wednesday, January 21, 2009

ΝΙΚΗ ΣΤΟ ΛΑΟ ΤΗΣ ΠΑΛΑΙΣΤΙΝΗΣ. Ήττα του Ισραήλ και του ιμπεριαλισμού

Πολλά έγιναν όσο καιρό έλειπα.

Πρώτα όμως από όλα είναι Η ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ και Η ΛΕΥΤΕΡΙΑ στη ΠΑΛΑΙΣΤΙΝΗ.

Freedom & Solidarity to Palestine from KNE Video

Έρχομαι πάλι σε αυτό το μετερίζι αγώνα που άφησα για να πιάσω το μετερίζι του δρόμου, το μετερίζι της καθημερινής επαφής και κουβέντας με αυτούς
ο κόσμος τους ανήκει και όμως τίποτα στον κόσμο αυτό δεν έχουν, τους ανθρώπους του μόχθου και τα παιδιά της εργατιάς.



ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΗ ΤΗΣ ΚΝΕ ΣΤΟΝ ΑΣΤΑΚΟ - KNE'S DEMOSTATION AT ASTAKOS'S PORT fromKNE Video

Το μετερίζι της
αντιιμπεριαλιστικής πάλης που ένωσε όλη την αγωνιζόμενη Ελλάδα στον Αστακό. Μόνο της μέλημα ήταν να σταματήσει το φορτίο θανάτου για τη Παλαιστίνη. Μόνο ήταν, είναι, και θα είναι η ήττα του ιμπεριαλισμού.

Όταν το φοιτητικό κίνημα παραπαίει και ασχολείται με την "εξέγερση", η
ΠΑΝΣΠΟΥΔΑΣΤΙΚΗ είναι η μόνη δύναμη που πήγε σε κάθε σχολή πανελλαδικά με σαφή στόχο την στήριξη του αγωνιζόμενου Παλαιστινικού λαού, με πρώτο μέλημα να εκφραστεί η Αλληλεγγύη των φοιτητών στην αγωνιζόμενη νεολαία της Παλαιστίνης.

Η διαλυτική κατάσταση στο φοιτητικό κίνημα θα εξακολουθεί, όσο θα εξακολουθούν οι αρνητικοί συσχετισμοί στις σχολές. Αρνητικός είναι ένας συσχετισμός που πλειοψηφία είναι οι φοιτητές που λένε "έξω οι παρατάξεις" ή "έξω τα κόμματα από τις σχολές".

γιατί ότι είναι κατά του ιμπεριαλισμού είναι πολιτικό ενώ ότι είναι "απολιτίκ" είναι υπέρ του.

Όταν πλειοψηφία γίνουν οι φοιτητές που θεωρούν
τη φωνή τους δύναμη, οι φοιτητές που δεν θα ξεκόβουν την κοινωνία από τη σχολή(πράγμα δύσκολο όταν όλο το εκπαιδευτικό σύστημα δε μαθαίνει το διαλεκτικό τρόπο σκέψης και ο φοιτητής δε βλέπει το κόσμο όπως είναι πραγματικά, ενιαία, σαν ολότητα του, στην κίνηση και την αλληλεξάρτησή του)

Η σπουδάζουσα νεολαία πολλές φορές τείνει να ξεχωρίσει τον εαυτό της από την υπόλοιπη νεολαία ή κοινωνία. Πραγματικά είναι δύσκολο μέσα σε ένα τόσο ανόμοιο σύνολο, να χαράξεις πορεία στο πλευρό του εργατικού κινήματος χωρίς όργανα που να λειτουργούν, χωρίς Ε.Φ.Ε.Ε. Υπάρχουν τόσα ιδεολογήματα να σπάσουν γιατί δεν υπάρχει εμπειρία και οι φοιτητές δεν νιώθουν πολλές φορές άμεσα την εκμετάλλευση στο πετσί τους όπως όλοι οι εργάτες, υπάλληλοι, μικροί αγρότες.

Η ανασύνταξη βέβαια δεν θα έρθει από τα πάνω αλλά από τα κάτω. Η οργάνωση της μερίδας των φοιτητών που αντιμετωπίζουν τα προβλήματα της Παιδείας ανα εξάμηνο, έτος, σχολή θα φέρει τους φοιτητές στο προσκήνιο του φοιτητικού κινήματος και θα διώξει από τα όργανα του κινήματος υπηρέτες του ιμπεριαλισμού και φοιτητοπατέρες του καπελώματος και του τυχοδιωκτισμού.

Ενα οργανωμένο, μαζικό, φοιτητικό κίνημα που να συμπορεύεται με το εργατικό τους φοβίζει και τους μεν και τους δε, γιαυτό και το χτυπάνε σε όλα τα επίπεδα και με πολλες μεθόδους.

ένα είναι πρώτη προτεραιότητα κάθε φοιτητή από λαϊκή οικογένεια.

ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΚΑΙ ΛΕΥΤΕΡΙΑ ΣΤΗΝ ΠΑΛΑΙΣΤΙΝΗ

No comments: