Αρχείο ΚΚΕ 70 χρόνια ΔΣΕ

Monday, November 3, 2008

Απεργία στην ICOP

Σήμερα πραγματοποιείται η απεργία στην ICOP που είχε κυρήξει το ταξικό σωματείο του κλάδου ΣΕΤΗΠ.

Ολόκληρη η ανακοίνωση στο site του ΣΕΤΗΠ.

Οι ταξικές δυνάμεις -με εργαζόμενους από άλλους χώρους δουλιάς που επίσης χτυπιούνται(Lannet, Cosmote...)- ήταν από νωρίς σήμερα μπροστά από τα γραφεία της εταιρείας για να στηρίξουν έμπρακτα τον απολυμένο συνάδελφο
Πέτρο Παπαϊωάννου. Πολλές συζητήσεις έγιναν με τους υπόλοιπους εργαζόμενους στην εταιρεία, για τους περισσότερους είναι η πρώτη φορά που συμμετέχουν σε ένα τέτοιο αγώνα, καθώς είναι όλοι νέοι άνθρωποι. Αυτοί οι νέοι άνθρωποι που απεργούν λοιπόν, συζήτησαν με τα μέλη του συνδικάτου για την πορεία και την εξέλιξη του αγώνα τους, γιατί οι υπόλοιποι εργαζόμενοι δεν απεργούν για τα "αυτονόητα", κ.α. Το συμπέρασμα που βγήκε από τις συζητήσεις είναι ότι όλοι καταλαβαίνουν τα αυτονόητα, αλλά μερικοί φοβούνται, υποτάσσονται και συμβιβάζονται με την υπάρχουσα κατάσταση. Η εμπειρία που αποκτάται μέσα από αγώνες προσανατολισμένους στη ρήξη με την εργοδοσία είναι η εγγύηση για τη διαφύλαξη των κατακτήσεων και την απόσπαση νέων.

Η σημερινή απεργία είναι προειδοποιητική και το μήνυμα σίγουρα δόθηκε στον εργοδότη. Αν δεν αλλάξει την στάση του προς τους εργαζόμενους, δηλαδή να δείξει σεβασμό σάυτούς που δουλεύουν, και δεν ανακαλέσει την απόλυση αναγνωρίζοντας το δικαίωμά τους να απεργούν, οι εργαζόμενοι στην ICOP είναι αποφασισμένοι να συνεχίσουν τον αγώνα τους.

Το συνδικάτο μετρά ήδη μια νίκη την προηγούμενη βδομάδα στην Teleprime με την ανάκληση της απόλυσης ενός εργαζομένου που απήργησε στις 21/10.

για ό,τι νεότερο θα επανέλθω.

1 comment:

make love not work said...

Ήμουν και εγώ εκεί (στην ICOP)