Αρχείο ΚΚΕ 70 χρόνια ΔΣΕ

Monday, November 10, 2008

Αθλητισμός...πολιτισμός, παιδεία

Μπορεί να μας λένε ότι δεν έχουμε θέσεις. Έχουμε θέσεις και μάλιστα για όλα. Μπορεί να μας λένε ότι το μόνο που έχουμε, δεν είναι παρά θέσεις για όλα. Λοιπόν και θέσεις έχουμε για όλα αλλά και δρούμε καθημερινά βασιζόμενοι σε αυτές. Πάντα δρούμε για όλα.

Σε κάθε χρονική στιγμή βέβαια ιεραρχούνται διαφορετικά τα τρέχοντα, διότι ούτε άπειρες δυνάμεις ούτε άπειρος χρόνος υπάρχει, καθώς ο εχθρός πιέζει.

Σε συνθήκες μετεμφυλιακής παρανομίας μέσα σε εξορίες και φυλακές, προκρίθηκε η ανάγκη για μόρφωση, λειτούργησαν σχολές. Σε συνθήκες νίκης, στις απελευθέρωμένες περιοχές επί κατοχή, και επί εμφυλίου στήθηκαν θέατρα, πολιτιστικοί σύλλογοι.

Τέλος πάντα υπήρχε και υπάρχει ανάγκη στους εργαζόμενους για άθληση. Οι εταιρείες πατώντας πάνω σε αυτό διοργάνωσαν μάλιστα ένα αθλητικό γεγονός (European corporate games 2008) κάτι ανάλογο της "φιλανθρωπίας" τους... Προσπαθούν να φανούν ως εκείνες που στηρίζουν των αθλητισμό!

Όταν σε ξεζουμίζουν στη δουλειά σου δείχνουν την "φιλανθρωπία" τους καθώς και όταν σου παίρνουν όλο τον χρόνο και την ενέργεια "στηρίζουν" τον αθλητισμό!

Και στη Γενική Συνέλευση του ΣΕΤΗΠ διατυπώθηκαεαυτή η αργοπορία του συνδικάτου να αναδείξει τον αθλητισμό οργανώνοντας αθλητικούς αγώνες με τη σύσταση επιτροπής Αθλητισμού και Νεολαίας. Ταπεινή μου γνώμη είναι να γίνει αυτό σε συντονισμό με άλλους μαζικούς φορείς εργαζομένων, φυσικά και δεν περιμένω η συμβιβασμένη ΟΜΕ-ΟΤΕ ή η ΓΣΕΕ ποτέ να δουν τόσο μπροστά!

Πολύ χαρακτηριστική είναι η περίπτωση του Ηλυσιακού. Στο Granma μπορείτε να διαβάσετε περισσότερα...Με λίγα λόγια η ομάδα-επιχείρηση για αυτούς δεν "τραβάει", δεν αποδίδει γιαυτό θα "κλείσει" ή θα συγχωνευτεί.

Η στάση του ΚΚΕ είναι υπέρ των ερασιτεχνικών ομάδων και απέναντι στα μεγαθήρια-πολυεθνικές που ονομάζουν για "ομάδες". Αυτό καθώς ο αθλητισμός δεν είναι εμπόρευμα αλλά δικαίωμα! Παράδειγμα είναι η Κούβα μια χώρα με το ίδιο πληθυσμό με την Ελλάδα, αποκλεισμένη απ'το εμπάργκο, αναδεικνύει τόσους αθλητές στους Ολυμπιακούς Αγώνες, βασιζόμενη στο πρόγραμμα μαζικού αθλητισμού που έχει.

Πληθώρα των άρθρων που έχουν γραφεί στα Red Blogs για ιστορίες ομάδων, αθλητών και πολιτικής.

Από την Φυλή των όπου φύγει-φυγει:
Ρόμα-Λάτσιο στο άρθρο και Μίλαν-Ιντερ στα σχόλια
Ο "ΑΙΩΝΙΟΣ ΠΟΛΕΜΟΣ" ROMA Vs SS LAZIO
Νίκος Γόδας
...ΚΑΙ ΚΟΜΜΟΥΝΙΣΤΗΣ ΚΑΙ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ
ΚΥΠΡΟΣ:Ανόρθωση, Ομόνοια...
60 ΧΡΟΝΙΑ ΠΟΛΙΤΙΚΩΝ ΔΙΑΦΟΡΩΝ ΣΤΟ ΚΥΠΡΙΑΚΟ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

Από τo 5o Σύνταγμα του Δημοκρατικού Στρατού:
Αφιέρωμα στη Βarcelona F.C
Εισαγωγή, Πρωτο μέρος, Δεύτερο
ΠΑΟΚ
ΠΑΟΚ..μόνο εμείς

σίγουρα υπάρχουν αρκετά έως πολλά ακόη που εγώ ο "φτωχός και μόνος" blogger δεν κατάφερα να εντοπίσω...

4 comments:

Run Boy Run said...

Καλησπέρα,

Ο τίτλος του ποστ τα "λέει" όλα... ΠΑΙΔΕΙΑ, ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ, ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ.
3 λέξεις που οι νέες τους κοινωνιές τις έχουν ξεχάσει...

JohnyQ said...

καλησπέρα,

γιαυτό έγραψα αυτό το σημείωμα για να μην τις ξεχάσουν...

αν δεν ενδιαφερθούν όλοι οι εργάζομενοι που δίνουν αξία στις λέξεις ΠΑΙΔΕΙΑ, ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ, ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ, όπως και στο ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ, ίσως αύριο να είναι πολύ αργά.

Αυτό βέβαια δεν γίνεται ατομικά αλλά συλλογικά(σωματεία, σύλλογοι, συνδικάτα)

Van said...

Πολύ καλή δουλειά έχεις κάνει στο μπλογκ σου johnyq!
ο αθλητισμός σήμερα έχει χάσει το νόημα του δυστυχώς και έχει υποταχθεί στις βουλές του χρήματος...Αμα μποϊκοτάρουμε όλοι μαζικά τα γήπεδα και δε πηγαίνει ψυχή στους αγώνες τότε ίσως οι ιθύνοντες καταλάβουν ότι είμαστε κατά της εμπορευματοποίησης του αθλητισμού. Ο αθλητισμός είναι δικαίωμα, όχι εμπόρευμα!

JohnyQ said...

γεια σου Van! καιρό έχει να φανείς στην blogοσφαιρά:-)

επέστρεψες δυναμικά βλέπω με τρεις νέες αναρτήσεις στο παλιό και ένα ολοκαίνουργιο!

ναι ο αθλητισμός καθώς και κάθε πτυχή της κοινωνίας υποτάσσεται στο χρήμα, αφού αυτό είναι το οικονομικό σύστημα που ζούμε!ο καπιταλισμός! Εδώ δεν απαξιώνω μόνο αυτή τη χρηματική εξάρτηση, αλλά αναδεικνύω και μια άλλη πρόταση αθλητισμού, αυτή του ερασιτεχνικού ποδοσφαίρου και του μαζικού αθλητισμού, για τη διατήρηση της υγείας και της ανάγκες των εργαζομένων, της νεολαίας.