Αρχείο ΚΚΕ 70 χρόνια ΔΣΕ

Friday, October 31, 2008

Αλληλέγυοι στους συναδέλφους της ALTEC

η γενική συνέλευση του ταξικού συνδικάτου ΣΕΤΗΠ έγινε το Σάββατο πριν την πανεργατική απεργία στις 21 του Οχτώβρη.

απο τότε έχει περάσει καιρός...όμως ο αγώνας του συνδικάτου στο πλάι των συναδέλφων που δουλεύουν στον όμιλο Altec που αντιμετωπίζουν ένα αβέβαιο μέλλον συνεχίζεται.

στην απόφαση της ΓΣ τα μέλη του συνδικάτου έλεγαν
Εμείς οι εργαζόμενοι στο κλάδο τηλεπικοινιών και πληροφορικής στο νομό Αττικής αποφασίσαμε, σήμερα την 18/10/2008, να μπούμε μπροστά να οργανώσουμε και να στηρίξουμε τον αγώνα των εργαζομένων στην Altec, για :
Διασφάλιση όλων των θέσεων εργασίας.
Εσωτερική μετάθεση στον όμιλο όλων των εργαζομένων της Altec Telecoms στις αντίστοιχες ειδικότητες.
Μετεκπαίδευση με έξοδα της εταιρείας σε όποια περίπτωση χρειάζεται ώστε οι συνάδελφοι να αντεπεξέλθουν στα νέα καθήκοντά τους.
αμέσως μετά αναδεικνύαμε τους υπεύθυνους για αυτή την κατάσταση
Τα προβλήματα που έχουν εμφανιστεί στον όμιλο λόγω των οικονομικών προβλημάτων της Altec Telecoms δεν είναι πρωτόγνωρα στο κλάδο μας. Η τάση συγκέντρωσης κεφαλαίου και συγκεντροποίησης, ο ανταγωνισμός που εντείνεται στο κλάδο μας έχει οδηγήσει πολλές εταιρείες σε συγχωνεύσεις – κλείσιμο και τους εργαζόμενους να έχουν λιγότερα δικαιώματα, χαμηλότερα μισθολόγια, ακόμα και εκατοντάδες αντιμέτωπους με το φάσμα της ανεργίας. Είναι το αποτέλεσμα της πολιτικής της ευρωπαϊκής ένωσης, της εφαρμογής της συνθήκης του Μάαστριχτ και της στρατηγικής της Λισσαβόνας, που πιστά ακολουθεί η κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας συνεχίζοντας το έργο των κυβερνήσεων του ΠΑ.ΣΟ.Κ. και υπηρετούν πιστά τα κόμματα του ευρωμονόδρομου.
και μέσα από τα γεγονότα επιβεβαιώνεται ο μόνος δρόμος για να μην ξαναβρεθούν σε αυτή, αυτός που δείχνει το ΣΕΤΗΠ προς ένα ΕΝΙΑΙΟ ΔΗΜΟΣΙΟ ΦΟΡΕΑ τηλεπικοινωνιών. Είναι η μόνη λύση προς το τέλος της αβεβαιότητας και της ανασφάλειας που βιώνουν όλοι οι εργαζόμενοι στον κλάδο και όχι μόνο. όταν ετοιμαζόμουν να πάω στην κινητοποίηση για να σταθώ δίπλα στους συναδέλφους της Altec, (της Lannet...) σκεφτόμουν συνέχεια ότι στη θέση τους αύριο θα είμαι εγώ. χωρίς δουλειά με χρωστούμενα μηνών και αφού με έχουν ξεζουμίσει στη δουλειά, αυτό με έκανε να τους νιώθω δίπλα μου, αδέλφια, ταξικά αδέλφια και να σταθώ μαζί τους στον αγώνα.
Χωρίς να μου το πουν και χωρίς να το ζητήσουν, ξέρω ότι αύριο που θα μαι εγώ στο δρόμο εκείνοι θα είναι πάλι εκεί. Αυτό είναι η ταξική αλληλεγύη, καμία σχέση δεν έχει με την "φιλάνθρωπία" των αστών. Πηγάζει από δεσμούς όχι του ίδιου γένους (άνθρωποι) αλλά από τους δεσμούς της ίδιας τάξης.
Οι εργαζόμενοι στη Lannet του κυρίου Λαναρά ζουν το τελευταίο χρόνο σε καθεστώς ομηρίας και ανασφάλειας, αφού η επιχείρηση, η οποία έχει κάνει αίτηση για να υπαχθεί σε προπτωχευτικό καθεστώς, έφτασε σε σημείο να χρωστάει δεδουλευμένα 5 μηνών. Με τις συνεχείς παρεμβάσεις του ΣΕΤΗΠ καταφέραμε να εξοφληθούν κάποια από τα δεδουλευμένα και να μη χαθεί καμία θέση εργασίας μέχρι και σήμερα. Χαρακτηριστική είναι και η στάση της συμβιβασμένης συνδικαλιστικής ηγεσίας της ΓΣΕΕ, η οποία έβαλε πλάτη για να «ξελασπώσει» ο Λαναράς πιέζοντας για δάνεια με εγγυητή το δημόσιο, δηλαδή δάνεια με εγγύηση τα λεφτά των εργαζομένων! χωρίς να διασφαλίζει με το επιχειρηματικό του πλάνο ούτε μια από τις υπάρχουσες θέσεις εργασίας.
Καλούμε τους εργαζόμενους στην Altec να μαζικοποιήσουν και να συντονιστούν με τον ταξικό και ενωτικό αγώνα του ΣΕΤΗΠ.
Μπαίνουμε μπροστά, οργανώνουμε και στηρίζουμε τις αγωνιστικές κινητοποιήσεις των εργαζομένων στην Altec.
Καλούμε του εργαζόμενους στην Altec να αντιταχθούν στο σύνολό της την πολιτική της ανταγωνιστικότητας και της επιχειρηματικότητας και τους εκφραστές της ΚΑΙ σε συνδικαλιστικό επίπεδο.
Αδέλφια ταξικά και ανυπότακτα στη Νίκη!

Update:
Ένας συνάδελφος από την ICOP απολύθηκε λόγω της συμμετοχής του στην απεργία της 21/10 και στην δράση του για την επιτυχία της.

Η "δικαιολογία" της Διοίκησης ότι απολύθηκε επιεδή δεν έχει αντικείμενο απασχόλησης είναι άθλια και γελοία όταν μόλις του είχαν αρνηθεί άδεια "λόγω φόρτου εργασίας"

Δεν αρκέστηκε στην απόλυση η Διοίκηση προχώρησε σε τρομοκρατία: απαγόρευση χρήσης του διαδικτύου ακόμα και την ώρα του διαλείμματος των εργαζομένων, απαγόρευση δηλαδή της πολιτικής, συνδικαλιστικής ενημέρωσης των συναδέλφων στον χώρο δουλειάς, καθώς και η καταπάτηση δημοκρατικών δικαιωμάτων και προσωπικών δεδομένων αφού οι εργαζόμενοι παρακολουθούνται από κλειστό κύκλωμα παρακολούθησης.
ΤΗ ΔΕΥΤΕΡΑ 3/11 ΑΠΕΡΓΟΥΜΕ ΚΑΙ ΣΥΜΠΑΡΑΣΤΕΚΟΜΑΣΤΕ ΣΤΟ ΣΥΝΑΔΕΛΦΟ ΠΑΠΑΙΩΑΝΝΟΥ ΠΕΤΡΟ.

ΑΠΑΙΤΟΥΜΕ ΝΑ ΣΤΑΜΑΤΗΣΕΙ Η ΕΡΓΟΔΟΤΙΚΗ ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΙΑ.

ΝΑ ΑΚΥΡΩΘΕΙ ΑΜΕΣΑ Η ΑΠΟΛΥΣΗ.
ΜΟΝΗ ΛΥΣΗ: ΔΥΝΑΜΩΣΕ ΤΩΝ ΑΓΩΝΑ ΣΟΥ – ΟΡΓΑΝΩΣΟΥ ΣΤΟ ΣΥΝΔΙΚΑΤΟ ΣΟΥ

2 comments:

A8lios said...

Στις 3/11 έχει απεργία το ΣΕΤΗΠ για ανάκληση της απόλυσης δηλαδή? Στην ICOP μόνο ή σε όλους τους χώρους που οι εργαζόμενοι υπάγονται στο ΣΕΤΗΠ?

JohnyQ said...

στο site του ΣΕΤΗΠ www.setip.gr μπορείς να διαβάσεις την ανακοίνωση...

εγώ καταλαβαίνω ότι μόνο στην ICOP θα γίνει η απεργία και αυτό ξέρω και από σ/φους.