Αρχείο ΚΚΕ 70 χρόνια ΔΣΕ

Sunday, June 8, 2008

'Εκτακτο δελτίο'

Πριν λίγο η ΕΤ1 διέκοψε για έκτακτο δελτίο. Φοβήθηκα και για άλλο δυσάρεστο από την μετασεισμική Πάτρα.

Ουφ!!ευτυχώς ήταν ο Καραμανλής που ανακοίνωσε άμεσα μέτρα(ναι καλά...) για τους πληγέντες. Καλά δεν πάμε καλά!

Κατάληψη στο ΝΥΜΑ


Νεώτερα από την κατάληψη στο ΝΥΜΑ(δείτε προηγούμενα πόστ: πρώτο, δεύτερο) από την Παρασκευή(ίσως και την Πέμπτη;...)έχουν βάλει πανώ έξω από το κτίριο τρία -τέσσερα. Μάλιστα και μία συνάδελφος πιο καλά πληροφορημένη με ενημέρωσε ότι πολύ πρωί μοίραζαν και φυλλάδια με τα αιτήματα(!!!). Απ'ότι κατάλαβα από την περιγραφή, φοβούνται ότι θα χάσουν την μονιμότητα(δεν την έχουν χάσει ήδη;...) με την μετάβαση των μετοχών και της διοίκησης στη D(eutche)T(elecom).

Ηλίθια απορία: Έτσι και αλλιώς και με Έλληνες στη διοίκηση , και με Γερμανούς και με Άραβες, πάλι δεν θα εχάναν τα δικαιώματα μιας και το κεφάλαιο αναζητάει τρόπους να αυξήσει τα κέρδη του; Το κεφάλαιο είναι ενωμένο απέναντι στους εργαζομένους είτε είναι ελληνικό είτε γερμανικό.

ΠΑΡΤΕ ΤΟ ΧΑΜΠΑΡΙ ΚΑΙ ΞΥΠΝΑΤΕ ΕΚΕΙ ΣΤΟΝ ΟΤΕ! ΟΛΟΙ ΜΕ ΤΟ ΤΑΞΙΚΟ ΣΥΝΔΙΚΑΤΟ!

Με την ευκαιρία ο Οδηγητής αυτού του μήνα έχει άρθρο για το ΣΕΤΗΠ(το συνδικάτο για τις τηλεπικοινωνίες δηλ. και του ΟΤΕ)

Απεργοσπασίας συνέχεια...


Η ίδια συνάδελφος μου είπε ότι όσοι δουλεύουν στις πωλήσεις(πακέτα, ADSL...<134>) μεταφέρθηκαν και δουλεύουν στο κτίριο στην Αθηνάς που δεν τελεί υπο κατάληψη!!! Άλλη μία φορά δούλεψε ο αντιδραστικός μηχανισμός της διοίκησης ενάντια στις διεκδικήσεις των εργαζομένων! Η εργοδοτική τρομοκρατία στον ΟΤΕ καλά κρατεί...
Είναι στα χέρια των εργαζομένων μέσα από την οργάνωσή τους στο συνδικάτο και στις σωματειακές επιτροπές να αντισταθούν.

Ανασταίνοντας ένα φάντασμα...


Ακόμη την Παρασκευή όπως πήγαινα για τη δουλιά βλέπω την παρακάτω αφίσα και μεταφέρθηκα σε νοητά σε μια άλλη εποχή ίσαμε 40 χρόνια πριν!


Και αναρωτήθηκα τι άραγε να γυρεύει μια αφίσα του παρελθλόντος στο 2008;; Η απορία μου λύθηκε μετά από λίγο περνόντας μπροστά από τον παρακάτω τοίχο με το τραμ.

...το φάντασμα του αντικομμουνισμού




Πραγματικά ανησυχητικό, αντικομμουνιστές από την κούνια ή όψιμοι απολιτίκ;;

2 comments:

ΠΑΡΤΙΖΑΝΑ said...

λοιπόν αν και λίγο καθυστερημένα, το βιντεάκι για το καραβάνι μπορείς να το βρεις στο μπλογκ του Γκρέμλιν φρομ Κρέμλιν(μπες στη μεραρχια μου και βρες στον)ή στον Άθλιο εκεί που έχει τα βιντεακια του μαζεμενα..Ελπίζω ήδη να το έχεις βρει..Μόνο για σενα θα έχω και το βιντεάκι για το τι πραγματικά έγινε στο καραβάνι!

JohnyQ said...

Ευχαριστώ πολύ Παρτιζάνα!

Θα ενημερώσω αμέσως το άρθρο με την εκδήλωση.