Αρχείο ΚΚΕ 70 χρόνια ΔΣΕ

Tuesday, April 1, 2008

Αλληλεγγύη στη νεολαία της Κροατίας


"Στη συνέχεια ο Γιάννης Πρωτούλης, Γραμματέας του ΚΣ της ΚΝΕ και βουλευτής του ΚΚΕ, κατήγγειλε την απρόκλητη επιχείρηση εκφοβισμού από τη μυστική αστυνομία της Κροατίας σε βάρος μέλους της κροατικής οργάνωσης νεολαίας «Ενωση Νεολαίας SOS». «Με εκφοβιστικές ανακρίσεις κι έρευνα κατ' οίκον οι αρχές της Κροατίας απείλησαν τον Κροάτη αγωνιστή, μόνο και μόνο γιατί είχε στην κατοχή του αφίσες του Διεθνούς Καραβανιού Αλληλεγγύης», σημείωσε ο Γ. Πρωτούλης και πρόσθεσε: «Είναι χαρακτηριστικό ότι οι αρχές της Κροατίας, χώρας υποψήφιας για ένταξη στο ΝΑΤΟ, επικαλέστηκαν ως λόγο για την ανάκριση την επερχόμενη επίσκεψη του Αμερικανού προέδρου Μπους στην Κροατία την ερχόμενη βδομάδα, με αφορμή τη Σύνοδο του ΝΑΤΟ στο Βουκουρέστι. Φαίνεται ότι μπροστά στην επίδειξη συμμόρφωσης προς το ΝΑΤΟ και την Ευρωπαϊκή Ενωση για την ένταξη της Κροατίας σε αυτούς τους ιμπεριαλιστικούς οργανισμούς, ακόμα και στοιχειώδη δημοκρατικά δικαιώματα περιστέλλονται».

Ακολούθως ο Γ. Πρωτούλης κάλεσε την ελληνική κυβέρνηση και το υπουργείο Εξωτερικών «να καταδικάσουν αυτόν τον απαράδεκτο εκφοβισμό και τη νέα αντιδημοκρατική πρόκληση ενάντια στο δικαίωμα της νεολαίας να αντιστέκεται και να παλεύει ενάντια στα ιμπεριαλιστικά σχέδια και τις πολεμικές τους μηχανές. Την ώρα που οι ιμπεριαλιστές ετοιμάζουν τους νέους πολέμους τους, στέλνουμε σαφές μήνυμα ότι οι κομμουνιστικές και αντιιμπεριαλιστικές Οργανώσεις Νεολαίας, η ΚΝΕ και η ΠΟΔΝ δε θα μείνουμε με σταυρωμένα τα χέρια!»."

από τον σημερινό Ριζοσπάστη

1 comment:

ΠΑΡΤΙΖΑΝΑ said...

Καλά οι δόλιοι οι συντροφοι εκεί πέρε έχουν πρόβλημα.Μου έλεγε ένας ότι πάει να και κανει εξόρμηση σε άλλη πόλη από τη δική του και έρχονται στην πόλη του άλλοι από άλλες πόλεις για να μην έχουν προβλήματα!