Αρχείο ΚΚΕ 70 χρόνια ΔΣΕ

Tuesday, April 15, 2008

Η τέχνη του...να καταργείς την Τέχνη(2)

Μετά από τις εθνικιστικές εξάρσεις και το κυνήγι μαγισσών που έχει αρχίσει το πρώτο στα Βαλκάνια, το δεύτερο στην Ευρώπη έχουμε και νέο κρούσμα στην Ελλάδα.

Ελληνας δικαστής δικαίωσει προσφυγή του φασίστα Κ.Πλεύρη εναντίον του Υπ.Παιδείας με αίτημα την απόσυρση από τις σχολικές βιβλιοθήκες του βιβλίου της Έρσης Σωτηροπούλου "Ζιγκ-Ζαγκ στις νερατζιές". Μια απόφαση που είναι στο σύνολο της τραγελαφική αν τη διαβάσετε, αλλά στην ουσία της προωθεί τον σκοταδισμό και την ανελευθερία.

Η θέση του δικαστή περί "παιδαγωγικότητας" μήπως θα πρέπει να εφαρμοστεί και σε όλη την δημόσια Παιδεία που βλέπουμε όλο και περισσότερο τον ιδιωτικό παράγοντα. Διαβάστε σχετικά και στο άρθρο του Αμετανόητου.
Που είναι η ΤΥΦΛΗ ελληνική διακιοσύνη να υπερασπιστεί την "παιδαγωγικότητα" απέναντι στις επιχειρήσεις;;;ή μήπως οι επιχειρήσεις έχουν εγγυημένη την παιδαγωγικότητα των πράξεών τους λόγω σύμβασης με το δημόσιο(με το αζημίωτο φυσικά για το μεγάλο κεφάλαιο);;

Εδώ όλη η αισχρή απόφαση

1 comment:

Χορεύοντας με τους ΑΜΕΤΑΝΟΗΤΟΥΣ said...

Έτσι, έτσι. Αρμόδιοι για την διαπαιδαγώγηση των παιδιών δε μπορεί να είναι οι "κουλτουριάρηδες" εκπαιδευτικοί. Εις άξιος δικαστής, εις πατριώτης αξιωματικός και εις "ελληνόψυχος" (όπως λέμε "σκατόψυχος") υμνητής της 4ης Αυγούστου αρκούν.
Το μόνο που με νευριάζει είναι τα "καλά" λόγια για το Ριζοσπάστη που αναφέρονται από τόσο βρώμικα μυαλά. Πιο πολύ σαν ύβρις μου φαίνονται παρά σαν έπαινος.