Αρχείο ΚΚΕ 70 χρόνια ΔΣΕ

Thursday, March 13, 2008

Συνέβη στη σχολή μου!!

«Σε πρόσφατη δίκη της επιχείρησης της ΔΕΗ ασφαλιστικών μέτρων κατά των απεργών της ΔΕΗ, ο βασικός μάρτυρας της επιχείρησης (εργαζόμενος στην επιχείρηση) αρνήθηκε, κάτω από την πίεση των απεργών, να καταθέσει υπέρ της επιχείρησης. Ποια είναι η γνώμη σας γι' αυτό που έπραξε ο μάρτυρας, λαμβάνοντας υπόψη τον κώδικα ηθικής. Εσείς τι θα κάνατε και γιατί;».Το παραπάνω ερώτημα τέθηκε στη γραπτή εξέταση του μαθήματος «Εισαγωγή στη Μηχανολογία», στο Α' έτος του Τμήματος Μηχανολόγων Μηχανικών του Εθνικού Μετσόβιου Πολυτεχνείου, που δόθηκε προχτές....

Διαβάστε στο σημερινό Ριζοσπάστη για τα χρήσιμα πράγματα που διδάσκονται σήμερα οι Μηχανολόγοι που καλούνται αύριο να μπουν στην υπηρεσία των λαϊκών αναγκών, να σχεδιάσουν και να επιβλέψουν όλα τα στάδια της παραγωγής.

Ναι μάλιστα ο κύριος Μπεργελές (διδάσκει -για χόμπι κυρίως- το μάθημα "Εισαγωγή στη Μηχανολογία") που θέλει να λέγετε καθηγητής, ήθελε να μάθει τους φοιτητές ότι δεν είναι έντιμο να μην καταθέτεις στο δικαστήριο κάτω από την πίεση των απεργών, ΕΝΩ είναι έντιμο για τη ΔΕΗ να τους έχει καταληστέψει τόσα χρόνια και να θέλει να τους κλέψει άλλη μία.

Διαβάστε περισσότερα για το μεγαλύτερο πλιάτσικο στην ελληνική ιστορία όπως πολύ εμπεριστατωμάνα περιγράφει η espoir

Ο συγκεκριμένος "κύριος" έχει κατ'επανάληψη δηλώσει στο μάθημα του την ουσία της δουλιάς του Μηχανολόγου
<<Τι σε νοιάζει να χεις μόνιμη δουλειά;; Αμά είσαι καλός μηχανολόγος, κάνεις μια στο τόσο μελέτη για ενδοδαπέδια π.χ. και παίρνεις κάμποσα χιλιάδες ευρώ>>
Ουσιαστικά ο ίδιος έχει λύσει το οικονομικό του ως εξής είναι σύμβουλος σε κάποιες εταιρειες και αμείβεται αδρά. Αυτά για τον κύριο που φιλοδοξεί να διδάξει ηθική της Μηχανολογίας, τρομάρα του.

1 comment:

Pavlos said...

nai kai sth dikh mou sxolh
eixame tetoia themata....