Αρχείο ΚΚΕ 70 χρόνια ΔΣΕ

Monday, March 24, 2008

Το να είσαι νέος...το 2008

Διαβάστε και το Το να είσαι νέος...στην Ζάκυνθο

Δύσκολο το να είσαι νέος το 2008...Στον 21 αιώνα είναι δύσκολο να είσαι νέος γιατί αν ζεις σε κάποια από τις μη προνομιούχες ηπείρους(Ασία,Αφρική) στερείσαι και των βασικών, τροφής και νερού. Αν πάλι ζεις στις "πολιτισμένες", βιώνεις την εκμετάλλευση, την απαισιοδοξία και τη διάλυση των ονείρων σου...

Συζήτηση στη Βουλή έγινε την Παρασκευή για τα "Προβλήματα της νεολάιας"

από το Ριζοισπάστη 22/3 "Δουλειές μοίραζε ο Καραμανλής και δάνεια άτοκα ο Παπανδρέου"
Ανεργία; Φτώχεια; Ανασφάλεια;
Δεν υπάρχουν τέτοια πράγματα την Ελλάδα(!!!)

Εμείς απαντάμε σε όλους αυτούς "Η νεολαία έχει δικαιώματα και όχι <<ευκαιρίες>>"

γιατί ο νέος στην ελλάδα του 2008 δεν μορφώνεται(;).δεν έχει καλλιτεχνική και αθλητική παιδεία. δεν έχει υποδομές στην επαρχία για να αθληθεί και να ψυχαγωγηθεί.και όπου έχει τις χρυσοπληρώνει στους ιδιώτες, 5χ5, κινηματογράφους, θέατρα, "κλαμπάκια"...
γιατί ο νέος στην ελλάδα του 2008 δουλεύει μεροκάματο σε καφετέριες, σε μηχανάκια(delivery).(;)δεν έχει μόνιμη, πλήρη δουλειά. δεν έχει ιατροφαρμακευτική περίθαλψη.δουλεύει τρίωρα πωλητής και πωλήτρια σε μαγαζιά και από το φόβο της απόλυσης δεν διεκδικεί δικαιώματα.
όταν στο σχολείο του απαγορεύουν να δει τον πικάσο, όταν τον στέλνουν να κάνει εθνικιστικές παρελάσεις στα σύνορα με τα Σκόπια.

Ο μόνος τρόπος είναι να διεκδικήσει ο ίδιος τα δικαιώματα του, μέσα από συλλογικά όργανα στα σχολεία που τον εξοντώνουν, στη δουλειά που των εκμεταλλέυονται.
Σύσταση επιτροπών νέων στους χώρους δουλειάς και ο συντονισμός των μαθητικών συμβουλίων(5μελών και 15 μελών) σε μια αγωνιστική κατεύθυνση, μπορεί να δείξει τη διέξοδο.

αυτά και όλα τα προβλήματα του νέου είναι απόρροια του συστήματος μέσα στο οποίο ζει και του το προβάλουν σαν μόνη λύση. Η λύση των προβλημάτων του θα βρεθεί μόνο όταν ανατραπεί αυτό το σύστημα, όταν ο νέος καταλάβει ότι το υπάρχει άλλο σύστημα άλλη εξουσία που θα λύσει τα προβλήματα του.Όλη η νεολαία έχει συμφέρον από την ανατροπή του συστήματος αυτού, διότι μόνο έτσι θα λυθούν τα προβλήματά της.

3 comments:

ΠΑΡΤΙΖΑΝΑ said...

άσε!Δύσκολο να είσαι νέος σήμερα!Καταρχήν δε μεγαλώνεις!λέω στη μάνα μου, με 500 ευρώ θα μείνω μια ζωή 24 χρονών, πώς να σοβαρευτώ?!καμιά φορά απελπίζομαι αλλά λέω, δε γίνεται!Θα νικήσουμε στο τέλος!

JohnyQ said...

Σύμφωνώ παρτιζάνα! η απαισιοδοξία είναι το τελευταίο που πρεσβεύει αυτό το blog...

το θέμα δεν είναι αν θα μείνεις για πάντα 24, αλλά αν θα σε γεράσουν πριν την ώρα σου...

Κράτα γερά συντρόφισσα!ο έτερος συντάκτης του blog μάλιστα μου λέει ότι ΘΑ ΤΟΝ ΖΗΣΟΥΜΕ ΤΟ ΣΟΣΙΑΛΙΣΜΟ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ!

Pavlos said...

Η παγκόσμια αγορά είναι στα πρόθυρα οικονομικής κρίσης ,η Ελλάδα βρίσκεται σε ύφεση ,και εγώ σας λέω ότι τον σοσιαλισμό θα τον ζήσουμε ,είναι εξάλλου ο αιώνας της ανασυγκρότησης και της αντεπίθεσης ....
Με 500 ευρώ πάντως οδηγείσαι στην εξαθλίωση και είναι αμφίβολο αν θα γεράσεις καν...
Πάντα με αισιοδοξία καθώς εμείς είμαστε αυτοί που θα φέρουμε το νέο στην Ελλάδα,που θα πάμε μπροστά την κοινωνία .