Αρχείο ΚΚΕ 70 χρόνια ΔΣΕ

Monday, February 11, 2008

Oι Αγελάδες Τρελάθηκαν!!


Διαβαζά το χτεσινό πόστ της Παρτιζάνας και είναι αλήθεια ότι σκεφτόμουν και γω να γράψω κάτι παρόμοιο.

Θα σας πώ αυτό που έκανε εντύπωση:Σχεδόν σε όλα τα site που ζητάν στοιχεία έχω συνήθειο να δίνω ψεύτικα(χε χε!!), κουσούρι παλιό..Τελευταία όμως έχω κάνει σύστημα να δηλώνω σαν χώρα την Κούβα, το Ελεύθερο Νησί;-).

Πάω λοιπόν και γω να κάνω ένα hotmail σε ένα φίλο και ψάχνω την ΚΟΥΒΑ..ψάχνω στο "C", ψάχνω στο "Κ"...τίποτα..??καλά λέω δεν υπάρχει η κούβα???..για να δω για την Παλαιστίνη, και ναί υπήρχε!"Palestinian Authority"!! Καλά λέω -και το χάρηκα- πρέπει να τρώνε τρελό πακέτο από την Κούβα ούτε την ύπαρξη της δεν δέχονται!!

Ακόμα θέλω να ζητήσω βοήθεια από όποιον έχει πληροφορίες ή εμπειρίες από την Κούβα γιατί έκανα απόψε μια μεγάλη(2ώρη..μπορει και παραπάνω..) κουβέντα για σοσιαλισμό και η κουβέντα πήγε και στην Κούβα και μιας ο πατέρας μου την έχει επισκεφτεί για 12 μέρες, μου λέει διάφορα τρελά και βγάζει συμπεράσματα που τον βολεύουν

5 comments:

ΠΑΡΤΙΖΑΝΑ said...

Χαχαχα!¨ετσι κάνουν, τις εξαφανίζουν!Τι σε είπε ο μπαμπάς σου καλέ?Τα κλασικά φαντάζομαι!Ε ναι πες του με 50 χρόνια εμπάργκο, τα πράματα δεν είναι ρόδινα αλλά τουλάχιστον σε σχέση με την υπόλοιπη Λατινική Αμερική η Κούβα είναι πολύ μπροατά και σε καλύτερη μοίρα από όλου!Ρε ας είχα και γω τη δουλίτσα μου, την δωρεάν παιδεία μου, την υγεία μου και τι να τα κάνω όλα τα άλλα?!

JohnyQ said...

ευχαριστώ για την άμεση απάντηση! όχι αυτό μερικώς το παραδέχεται(το εμπάργκο)
με είπε για στρατιώτες που κάνουν τρελά πράματα, ψάχνουν με καθρέφτες όλο το αεροπλάνο, μπας και το σκασει κανείς από το "μαντρί(λέει)"..δεν τους αφήνουν να φύγουν..να βάλουν κεραία για να έχουν κανάλια από το Μαϊάμι.
Συνάντησε μια γυναίκα που στεκόταν στη μέση του δρόμου και κράταγε ένα κόκορα και έμπαινε μπροστά στ αυτοκίνητα για τον πουλήσει(τον κόκορα)...έχει και άλλα

JohnyQ said...

δεν τους αφήνουν να πάνε στα ξενοδοχεία που μένουν δυτικοί, για να μη δουν λέει τον τρόπο ζωής(λέει)...δεν ενδιαφέρονται για τους ανθρώπους έχουν χάλια υποδομή: τα τρένα λειτουργούν το βράδυ γιατί δεν έχουν κλιματισμό..δεν έχουν "επιλογή" εργασίας..!!..δεν αγοράζουν Η/Υ στα πανεπιστήμια γιατί??γιατί δεν έχουν καλό προγραμματισμό..~!!!..α και η μάνα μου από δίπλα να σιγοντάρει:δεν μπορούν να μιλήσουν εναΝΤΊΟΝ του καθεστώτος..δεν υπάρχουν διαμαρτυρίες στην κούβα..τους πάνε κατευθείαν φυλακή(τους αντιφρονούντες) ΧΩΡΙΣ ΔΙΚΗ!

ΠΑΡΤΙΖΑΝΑ said...

Ε τι να κάνουν οι αστυνομικοί, να μην ψάξουν το αεροπλάνο?!Εδώ δηλαδή γιατί ψάχνουν?Στην Κούβα δεν υπάρχει ζήτημα ασφάλειας της πτήσης?!Και οι Κουβανοί μια χαρά ταξιδεύουν αλλά όποιος θέλει να φύγει και να μην ξαναγυρίσει προφανως δεν το γράφει στο κούτελό του για να τον βρει ο μπάτσος με το καθρεφτάκι!
Τα κανάλια από το Μαϊάμι τα πιάνουν έτσι κι αλλιω΄ς νομίζω γιατι το σήμα φτάνει μέχρι εκεί, και επίσης ξέρω από την κουβανη μου τη δασκάλα στα Ισπανικά ότι οι κουβανοί κάναν μια μαγκία και σε μια συχνότητα αμερικάνικη, παίζουν όλην την ώρα ομιλίες του Φιντελ..
Ε ναι η τύπισσα ήθελε να πουλήσει τον κόκορα και αυτό είναι πρόβλημα αλλά όχι με τη λογική που βάζει ο μπαμπάς σου!
Μια χαρά έχουν υπολογιστες στην Κούβα και ίντερνετ έχουν και όλα. ΕΠιλογή εργασίας δηλαδή να σου τη βαρέσει μια μέρα και εκεί που είσαι δάσκαλος ας πούμε να πεις θα πάω στα καράβια?!Γιατί να το κάνεις αυτό?Ενώ εδώ ε΄χουν ξεσκιστεί στην επιλογή!Ανεργία ή σύμβαση με 500 ευρώ το μήνα?Και γαμώ τις επιλογές!εκεί τουλάχιστον μια δουλειά την έχουν και ζουν αξιοπρεπώς οι άνθρωποι..Ο Δυτικός τρόπος ζωής έιναι χάλια και σίγουρα δεν είναι αυτός που δείχνουν οι τουρίστες στα ξενοδοχεία, σόρρυ κιόλα αλλα δεν είμαστε με ένα κοκτέιλ στη πισίνα όλη μέρα, οπότε τι να δουν και να ζηλέψουν οι Κουβανοί, χαζοί είναι?!
Επίσης το ότι δεν μπορούν να πουν τίποτα εναντίον του καθεστώτος επίσης δεν ισχύει και πιο τρανό παράδειγμα δεν υπάρχει από αυτό!¨εβλεπα ένα ντοκυμαντερ για την Κούβα, αντικομμουνιστικό θα το χαρακτήριζα και έδειχνε 15 γυναίκες με πλακατ να κάνουν πορεία στην Αβάνα εναντίον του καθεστώτος και δεν είχε ούτε μπάτσο δίπλα!περνούσ εο κόσμος και απλά δεν τις έδινε καμιά σημασία, αυτές κάναν τη δουλειά τους ήσυχα κι ωραία..Οπότε αυτό που λέει η μαμά σου δεν ισχύει!
σε κανα νοσοκομείο τους πήγαν να δουν πώς είανι να μα ς πουν αν στην Κούβα δεν ενδιαφερονται ή όχι για τους ανθρώπους?!Εκεί όλες οι γυναίκες περνάνε υποχρεωτικά τεστ ΠΑΠ κάθε εξάμηνο,΄και όλα τζάμπα, ρώτα τη μάνα σου πόσο έχει εδώ η αντίστοιχη διαδικασία και αν το κράτος εδώ έχει φροντίσει για την προστασία της υγείας του πληθυσμού!Αυτα και άλλα πολλά!

JohnyQ said...

λοιπόν να ξεκαθαρίσω η μάνα μου δν πήγε εκεί..ο πατέρας μου πήγε όχι τώρα,παλιά(όταν ήταν πρέσβειρα στη κούβα η Παπαζώη -μπλιαχ-) και ειπε για την αστυνομοκρατία τα εξής: 1)στο αεροπλάνο όταν ΕΦΕΥΓΕ έψαχναν ΚΑΤΩ από τις θέσεις των επιβατών ενώ όλοι οι επιβάτες στέκονταν όρθιοι με τα διαβατήρια στα χέρια ανοικτά
2) όταν έφτασε στεκόταν σε μια σειρά με όλους τους επθιβάτες και ένας στρατιώτης του ζήταγε ένα ένα όλα τα έγγραφα
3) ζητάνε οπωσδήποτε να έχεις κλέισει ξενοδοχείο γιατί δεν μπορείς να πας και να μείνεις όπου θέλεις λέει?
4)γύρω από το ξενοδοχείο γυρνούσε συνέχεια ένα αστυνομικός με μηχανάκι για να εμποδίζει τους κουβανούς να μπουν μέσα
5)στο πανεπιστήμιο δεν είχαν Η/Υ και παρακάλεσε την Παπαζώη και τους πήγαν ΕΝΑ υπολογιστή και τον κοίταζαν όλοι με δέος (τότε!!)