Αρχείο ΚΚΕ 70 χρόνια ΔΣΕ

Wednesday, February 27, 2008

και ΔΑΡΜΕΝΟΙ και ΧΡΕΩΜΕΝΟΙ

...βρέθηκαν οι φοιτητές ένοικοι των ΝΦΕΕΜΠ. Το ΕΙΝ αποφάσισε(κάνοντας τον υποτακτικό της κυρίαρχης τάξης) ότι με πρόσχημα την κάλυψη των εξόδων λειτουργίας και συντήρησης, έχει βαλει χαράτσι 5 ευρώ το μήνα στους Έλληνες και 4 ευρώ τη μέρα(!) στους αλλοδαπούς φοιτητές για να απαλλάξει την κυβέρνηση από την υποχρέωση που έχει για παροχή ΔΩΡΕΑΝ και ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΠΑΙΔΕΙΑΣ. Ζητούν ακόμη αναδρομικά όλα τα ενοίκια από την στιγμή που κάθε φοιτητής μπήκε στην εστία.

Υπολογίστε τώρα για το πολυτεχνείο που είναι πέντε χρόνια κανονική φοίτηση και 7 περίπου μέση διάρκεια φοίτησης(αφού θα δουλεύουν σίγουρα για να πληρώνουν) είναι περίπου 10000 ΕΥΡΩ!!

Αυτή είναι λοιπόν η δωρεάν Παιδεία που δίνει η κυβέρνηση της ΝΔ και υλοποιείται από τους ΠΑΣΟΚους υπαλλήλους του ΕΙΝ. Δεν δίστασαν μάλιστα να απειλήσουν τους αλλοδαπούς με τηλεφωνήματα στις πρεσβείες των χωρών τους! καθαρά φασιστικές μεθόδους δηλαδή...Ακόμη κάποιοι συνάδελφοι με αραβική καταγωγή ήρθαν αντιμέτωποι με το ρατσισμό όταν αρνήθηκαν να πληρώσουν τα χρωστούμενα, η απάντηση ήταν "ΑΥΤΑ ΝΑ ΠΑΤΕ ΝΑ ΤΑ ΚΑΝΕΤΕ ΣΤΗΝ ΧΩΡΑ ΣΑΣ"!

Η Πανσπουδαστική Κ.Σ. έχει δηλώσει ξεκάθαρα τη θέση της για αποκλειστικά ΔΩΡΕΑΝ και ΔΗΜΟΣΙΑ ΠΑΙΔΕΙΑ με παροχή σίτισης,στέγασης, μεταφορών για τους φοιτητές. Ο αγώνας θα είναι απάντηση στο ίδιο νόμισμα, ήδη υπάρχουν σκέψεις για τις πρώτες κινητοποιήσεις.
  • ΟΥΤΕ ΕΥΡΩ ΑΠΟ ΤΗΝ ΤΣΕΠΗ ΤΩΝ ΦΟΙΤΗΤΩΝ!
  • ΑΥΞΗΣΗ ΤΟΥ ΠΡΟΥΠΟΛΟΓΙΣΜΟΥ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΑΙΔΕΙΑ
  • ΟΛΑ ΤΑ ΕΞΟΔΑ ΝΑ ΚΑΛΥΦΘΟΥΝ ΑΠΟ ΤΟΝ ΠΡΟΥΠΟΛΟΓΙΣΜΟ
  • ΝΑ ΚΑΛΥΦΘΟΥΝ ΟΛΕΣ ΟΙ ΑΝΑΓΚΕΣ ΓΙΑ ΦΥΛΑΞΗ ΤΩΝ ΕΣΤΙΩΝ ΑΠΟ ΠΡΟΣΛΗΨΕΙΣ

3 comments:

ΠΑΡΤΙΖΑΝΑ said...

θυμάμαι οτι εδώ στη Σαλονίκη είχαν αρχίσει να βάζουν "συμβολικό" ενοίκιο στους αλλοδαπούς πρώτα πριν πολλά χρόνια και μετα γενικεύτηκε και στους έλληνες φοιτητές. Και μάλιστα ήταν και αναδρομικά τα χρεη!Είχα έναν φίλο παλαιστίνιο που έπρεπε να πληρώσει καμια 70.000 δραχμές!Και χάλια οι εστίες, από το΄τε που δώσαν σε εργολάβο την καθαριότητα!Και στη λέσχη, αν έτρωγες και στην πανεπιστημιακή δεν δικαιούσουν να φας στη λέσχη της εστίας...Σκατά!

Anonymous said...

Σύντροφε (συντρόφισσά;;)
σ'ευχάριστώ για την παρουσία μου στο blogroll σου..
Αλλά η "5η Φάλλαγγα" είναι..προσβλητικό ελαφρώς.(άθελά σου βέβαια). Το 5ο Σύνταγμα ήταν ο στρατιωτικός σχηματισμός των κομμουνιστών. Η 5η Φάλαγγα ήταν μια φράση ενός στρατηγού των φασιστών ο οποίος όταν ρωτήθηκε με ποια από τις τέσσερις φάλλαγγες που είχε στις διαταγές του θα μπει στη Μαδρίτη, εκείνος είπε "την Πέμπτη" - εννοώντας το δίχτυο χαφιέδων τρομοκρατών που είχαν στη Μαδρίτη οι φασίστες.
Από τότε η φράση Πέμπτη Φάλαγγα συνεπάγεται..το χαφιέ.Δεν είσαι ο πρώτος που κάνει το λάθος, οπότε μη στεναχωριέσαι, συμβαίνει..
Αλλά, άλλαξέ με αν γίνεται. Καλημέρα

JohnyQ said...

σύντροφος.
Σ'ευχαριστώ για την παρατήρηση!

με συγχωρείς...δεν το ήθελα...
κάπου το είχα ακούσει ή διαβάσει για "επιχειρήματα πέμπτης φάλαγγας" και μου ήρθε αυτή η μετάφραση όταν είδα το όνομα του blog σου!

και καλό μήνα!!!